Početna ZG vodič Kultura (vodič) MERITAS- Večeri na Griču

MERITAS- Večeri na Griču

2333
0

Foto: PRESSTradicionalne Večeri na Griču u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb ove godine će ugostiti grupu Meritas. Zagrepčani tako imaju rijetku priliku uživati u njihovom koncertu i to 11. srpnja u atriju Galerije Klovićevih dvora. Anita i Meri će pred fanovima nastupiti sa svojim glazbenicima: Ivan Božanić – el.gitara, Zdeslav Klarić – klavijature, Mario Rašić – bas gitara i Tin Ostreš – bubnjevi.
Uz aktualni singl “Umjesto isprike”, na koncertu neće izostati ni nezaboravne pjesme kao što su “Igra”, “Napokon”, “Odjednom ti”, “Oblak”, “Dan je tvoj” i “Budim se”. Bit će to presijek opusa ovog benda koji se uvijek nametne svojom profinjenošću i melodijama koje se iščekuju od koncerta do koncerta.
Meri i Anita ovako iskazuju svoje zadovoljstvo koncertom:
„Volimo istaknuti kako uživamo kad se našu glazbu postavi u lijep prostor, prirodnu scenografiju koja sama po sebi odiše karakterom i pričom. Atrij Klovićevih dvora je zasigurno jedan od tih prostora. Drago nam je što ćemo imati priliku pod otvorenim nebom održati koncert pred zagrebačkom publikom, ljubiteljima naše glazbe.“

Foto: PRESS

Kao što stoji na stranicama Koncertne direkcije Zagreb u predstavljanju glazbenica i ovdje podvlačimo opis s kojim se slažu svi koji su ih bar jednom doživjeli: “Autoritativni Anitin glas izuzetne interpretacije, koji dominantno usmjerava glazbenu misao, stapa se s Merinim mekanim i baršunastim i tako stvaraju prepoznatljivu glazbenu sliku koju glazbena kritika i ljubitelji glazbe hvale…”
Podsjetimo, grupa Meritas svakim koncertom okuplja brojne obožavatelje iz Zagreba, ali i šire, pa su 2007. godine održali nezaboravan unplugged koncert u Tvornici kulture povodom deset godina postojanja grupe, te 2011. klupski koncert u malom pogonu Tvornice kulture.
Preostaje nam samo da zabilježimo datum u naše kalendare, četvrtak 11.7. u 21 sat, i u atriju Galerije Klovićevih dvora uživamo u ljetnoj noći uz Meritas.
Pretprodaja ulaznica: www.ulaznice.hr
Turističko informativni centar, Trg Bana Jelačića
www.meritasweb.com