Početna Događanja Masterclass Monike Willi u Dokukinu KIC

Masterclass Monike Willi u Dokukinu KIC

245
0

Austrijska montažerka Monika Willi održat će masterclass “Izazovi montaže” u zagrebačkom Dokukinu KIC u subotu, 27. travnja u 17 sati. Predavanje u organizaciji Restarta održat će se neposredno prije kinopremijere dokumentarnog filma Bez naslova.

Willi će govoriti o radu s poznatim redateljima, njihovim sllčnostima i razlikama, kao i o svojem specifičnom iskustvu koredateljice i montažerke na filmu Bez naslova, koji je završila nakon iznenadne smrti Michaela Glawoggera u travnju 2014.

Willi je najpoznatija po dugogodišnjim suradnjama s dvojicom sunarodnjaka, Michaelom Hanekeom i Michaelom Glawoggerom s kojima je radila na cijelom nizu nagrađivanih filmova, između ostalih na Hanekeovim filmovima Pijanistica, Bijela vrpca i Ljubav, kao i Glawoggerovim Smrt radnika i Slava kurvi), a nakon Glawoggerove smrti, od materijala koje je snimio tijekom rada na novom projektu, montirala je i korežirala film Bez naslova. Pet puta osvajala je Austrijsku filmsku nagradu u kategoriji montaže, između ostalih za Styx Wolfganga Fischera, Thank You For Bombing Barbare Eder i Glawoggerov Slava kurvi.

Bez naslova vizualna je odiseja puna živosti i boja, koja na osoban način govori o stanju čovječanstva te sličnostima i razlikama među ljudima propitujući istovremeno teme osobne slobode, straha od nepoznatog i univerzalnih vrijednosti humanizma.

Ulaz na subotnji masterclass je slobodan. U nedjelju, 28. travnja nakon projekcije u Dokukinu KIC, u 19 sati, Willi će o filmu razgovarati s redateljem Borisom Mitićem, koji je sudjelovao u njegovoj produkciji.