Početna Izbor Maria Guleghina pridružit će se na pozornici Lisinskog slavnom tenoru Yusifu Eyvazovu

Maria Guleghina pridružit će se na pozornici Lisinskog slavnom tenoru Yusifu Eyvazovu

759
0

Veliko finale Lisinski arioso ciklusa održat će se 10. travnja 2018. kada će se na pozornici naći dvije svjetske operne zvijezde – tenor Yusif Eyvazov i sopranistica Maria Guleghina.

Maria Guleghina je profesionalnu karijeru započela u Državnoj operi u Minsku, a već godinu dana kasnije nastupila je u milanskoj La Scali kao Amelia u „Krabuljnom plesu“ pod ravnanjem Mo Gavazzenija, uz Luciana Pavarottija. Njezin glas velike snage i topline te goleme glumačke uvjerljivosti učinio ju je stalnom gošćom u cijelom opernom svijetu. U Scali je nastupila u 15 novih produkcija.

Yusif Eyvazov je put do svjetskoga vrha gradio strpljivo, predan ljubavi prema glazbi, a iskrenošću i simpatičnim karakterom osvojio je publiku diljem svijeta. Zbog svojih je odjevnih kombinacija, sa suprugom Annom Netrebko, postao veliki hit na društvenim mrežama, ali je najveću pozornost ipak stekao istaknutim ulogama u najpoznatijim svjetskim opernim kućama.

Mjesto na vrhu učvrstio je 2017. ulogom Andree Cheniera u istoimenoj operi Umberta Giordana u milanskoj Scali. Pred njim su velike uloge u londonskoj Kraljevskoj operi, Berlinskoj državnoj operi i Operi Garnier u Parizu. Uspješan koncertni ciklus i predstavljanje albuma Romance s Annom Netrebko prošle ih je godine odvelo i na Daleki istok, a ove se godine ljubavna priča nastavlja u Europi, sa spektakularnim vrhuncem u Royal Albert Hallu.