Početna Izbor Maria Guleghina pridružit će se na pozornici Lisinskog slavnom tenoru Yusifu Eyvazovu

Maria Guleghina pridružit će se na pozornici Lisinskog slavnom tenoru Yusifu Eyvazovu

Spread the love

Veliko finale Lisinski arioso ciklusa održat će se 10. travnja 2018. kada će se na pozornici naći dvije svjetske operne zvijezde – tenor Yusif Eyvazov i sopranistica Maria Guleghina.

Maria Guleghina je profesionalnu karijeru započela u Državnoj operi u Minsku, a već godinu dana kasnije nastupila je u milanskoj La Scali kao Amelia u „Krabuljnom plesu“ pod ravnanjem Mo Gavazzenija, uz Luciana Pavarottija. Njezin glas velike snage i topline te goleme glumačke uvjerljivosti učinio ju je stalnom gošćom u cijelom opernom svijetu. U Scali je nastupila u 15 novih produkcija.

Yusif Eyvazov je put do svjetskoga vrha gradio strpljivo, predan ljubavi prema glazbi, a iskrenošću i simpatičnim karakterom osvojio je publiku diljem svijeta. Zbog svojih je odjevnih kombinacija, sa suprugom Annom Netrebko, postao veliki hit na društvenim mrežama, ali je najveću pozornost ipak stekao istaknutim ulogama u najpoznatijim svjetskim opernim kućama.

Mjesto na vrhu učvrstio je 2017. ulogom Andree Cheniera u istoimenoj operi Umberta Giordana u milanskoj Scali. Pred njim su velike uloge u londonskoj Kraljevskoj operi, Berlinskoj državnoj operi i Operi Garnier u Parizu. Uspješan koncertni ciklus i predstavljanje albuma Romance s Annom Netrebko prošle ih je godine odvelo i na Daleki istok, a ove se godine ljubavna priča nastavlja u Europi, sa spektakularnim vrhuncem u Royal Albert Hallu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here