Početna Vijesti Zanimljivosti Manifestacija “Zagreb tak imam te rad”

Manifestacija “Zagreb tak imam te rad”

612
0

Dođite i podržite manifestaciju udruge Vilibald  “Zagreb tak imam te rad” u nedjelju, 21. travnja u parku Maksimir od 10 do 13 sati i u Arena Centru od 18 do 20 sati.

Manifestacija je posvećena obilježavanju Dana planeta Zemlje, te predstavlja prvu u redu manifestaciju u sklopu eko projekta udruge Vilibald „Razvrstaj i svrstaj“ Pokreni se!

Arena Centar kao vodeći trgovački centar te prvi trgovački centar u Hrvatskoj s oznakom Green mark, tako nastavlja s radom na području energetske učinkovitosti i zaštite okoline. Ove godine uz uključivanje u projekt „Sat za planet Zemlju“ gašenjem rasvjete i reklama na pročelju centra 23. ožujka 2013. na sat vremena, Arena Centar je podržao i ovaj hvalevrijedni eko projekt.

Cilj projekta je  edukacija djece o važnosti razvrstavanja otpada u cilju podizanja ekološke svijesti i navika kod djece, roditelja, građana. Projekt će se provoditi u gradu Zagrebu, Zagrebačkoj županiji kroz održavanje kreativno-edukativnih radionica za djecu u vrtićima, školama i u Arena Centru  tokom cijele godine.

Direktorica marketinga Arena Centar, Sanja Vladović, istaknula je: „U brizi za očuvanje okoliša i prirode, svi imamo zajednički cilj koji ćemo postići tim brže i lakše, što nas se više uključi, kako pojedinaca tako i velikih tvrtki. Svaka osoba može dati svoj doprinos očuvanju prirodnih resursa i okoliša bez velikih odricanja, već uvođenjem malih promjena u našem ponašanju, kao što je, na primjer, razvrstavanje otpada . Kao vodeći centar koji stvara trendove možemo pomoći kako kroz vlastito odgovorno ponašanje tako i kroz edukaciju naših posjetitelja.“

Program:
•    Nastup  Dječjeg zbora Kikići – uz najljepše eko poruke u pjesmama s cd-a “Eko obitelj”,
•    Eko igre -zabavne, šarene i vesele igre s igračkama napravljenim od otpada,
•    Eko kreativne radionice  -na radionicama ćete imati priliku naučiti kako se od raznog otpada i drugog materijala može izraditi uporabni i/ili ukrasni predmet ili igračka,
•    Mini eko izlog – pogledajte izložbu od otpadnog materijala kao ideju i poticaj za kreativno izražavanje s porukom o važnosti odvajanja otpada i recikliranja.