Početna Događanja Lokalni kreativci udružili su snage i Zagrebu nude nove sadržaje

Lokalni kreativci udružili su snage i Zagrebu nude nove sadržaje

ArtiZanat je novoosnovana udruga koja je okupila preko 100 malih obrtnika, umjetnika i kreativaca koji stvaraju jedinstvene proizvode vlastitim rukama. Unatoč razlikama u izboru alata i sirovina, svi članovi dijele ljubav prema stvaranju i želju da svojim stvaralaštvom uljepšaju našu svakodnevicu. Njihova ponuda je jedinstvena i sasvim posebna. Od nakita i odjeće do potrepština za kuću, vrijedne ruke lokalnih obrtnika pospješuju polet i snagu malog poduzetništva u Hrvatskoj, uz to promovirajući spori i održivi način života.

Velik segment djelovanja ArtiZanata leži u uključivanju lokalne zajednice kroz radionice, sajmove, predavanja i festivale. Planirane buduće aktivnosti odgovor su na brojne probleme današnjice, od održivog razvoja do mentalnog zdravlja a uključuju radionice, izložbe, pop up sajmove i edukativna događanja s ciljem poticanja održivog načina života. Dokazano je da kreativnost smanjuje anksioznost i stres, potiče hormon sreće i osobni razvoj, pomaže kod depresije a također povezuje osjećaj pripadnosti i jača zajednicu.

Premda još uvijek u potrazi za stalnim prostorom koji će oživjeti svojim bogatim programom, ArtiZanat najavljuje događaje na kojima možete vidjeti širok spektar ponude članova udruge a prvo od njih – Kreativni boravak, čeka nas u subotu, 25.6. u prostoru Vintage industrial Bara.

ArtiZanat poručuje: „Želimo  inspirirati i potaknuti okolinu na stvaralaštvo te osigurati prostor u kojem će svi biti dobrodošli učiti i izražavati se. Želimo i gradu Zagrebu vratiti identitet grada obrtnika koji doprinose razvoju grada i lokalne zajednice u suvremenom okruženju u skladu s potrebama razvoja pametnih, održivih gradova.“