Početna Moj Zagreb Novosti Lokalni izbori 2013: U drugom krugu Bandić i Ostojić

Lokalni izbori 2013: U drugom krugu Bandić i Ostojić

944
2

Foto: MMrezaAktualni gradonačelnik, nezavisni Milan Bandić, u nedjelju, 2. lipnja ući će u „ring“ sa protukandidatom koalicije SDP-HNS-HSU, Rajkom Ostojićem, a Zagrepčani izabrati gradonačelnika za iduće četiri godine.

piše: Andrea Latinović/Josipa Šola

Sa 46,13 posto građana Hrvatske koji su 19. svibnja izišli na lokalne izbore, ipak se može zaključiti da nisu potpuno izgubili zanimanje za biranje ”vladajućih”, unatoč trendu pada popularnosti političara, ali i stranaka. U utakmici u kojoj je sudjelovalo nekoliko kandata, potpuno različitih profila, svjetonazora, ali sa svima zajedničkim ciljem- osvojiti mjesto gradonačelnika, u ovom slučaju Zagreba, u finalu su na koncu ostala dvojica. Aktualni gradonačelnik, nezavisni Milan Bandić, koji je osvojio 47,3 posto glasova te kandidat koalicije SDP-HNS-HSU Rajko Ostojić, sa 24,51 posto.

”Mi smo pobijedili, ali ta pobjeda znači odgovornost prije svega. Zato vas molim – loptu na zemlju! Hvala svima i medijima, da vas nije bilo, ne bih uspio pobijediti. Vi ste nas šibali kad je trebalo, afirmirali kad je trebalo, nastavite i dalje. Politika je surov zanat, kruh s 15 kora. Kada čovjek hoće odgovorno raditi, ne smije stati na prvom koraku kad ga šibaju, treba ići dalje. Ne može se Zagrepčane varati ni podcjenjivati, oni ne žive od varanja, destrukcije i pljuvanja”, iz svog je stožera nakon dolaska prvih rezultata poručio Milan Bandić, dodavši kratko kako će i dalje raditi na dobrobit Zagreba i svih Zagrepčana.

Njegov glavni protukandidat Rajko Ostojić kazao je tom prigodom kako je ”Zagreb očito podijeljen, između onih koji smatraju da se dobro vodi i onih koji smatraju da je stihija. Izbori su praznici ali i radni dan demokracije, kada šaljete poruku kakav grad želite“, a potom borbeno zaključio: „Počinjemo nula-nula, idemo u drugi krug”.

I doista, kao i u većini gradova u Hrvatskoj, tako će i u Zagrebu ove nedjelje, 2. lipnja, u drugom krugu izbora, građani Zagreba konačno izabrati gradonačelnika koji će tu dužnost obnašati sljedeće četiri godine.

Bandić, ili Ostojić? Odlučite sami izlaskom na svoja birališna mjesta, a Zagrebonline.hr vam u petak donosi ekskluzivu vezanu za predstojeće izbore.

2 Komentari

  1. […] Drugi krug izbora za gradonačelnika Grada Zagreba održat će se u nedjelju, 2. lipnja, a Zagrepčani ovoga puta biraju između dva kandidata- Milana Bandića (nezavisni) i Rajka Ostojića (SDP-HNS-HSU). U prvom krugu, 19. svibnja, Bandić je dobio 47,3 posto glasova, a Ostojić 24,51 posto glasova. No, kako dvojicu pretendenata na gradonačelničku dužnost vide njihovi bliski suradnici, doznajemo iz razgovora s njima. […]

Comments are closed.