Početna Izbor Ljubitelji adrenalina, pozvani ste na Grobnik!

Ljubitelji adrenalina, pozvani ste na Grobnik!

586
0

Automotodrom Grobnik je motociklistička staza, poznata javnosti i svim zaljubljenicima u aute i motore  koji vole adrenalin i brzinu. Nalazi se na području Grobničkog polja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i otvorena je davne 1978. godine, što znači da ove godine slavi svoju 40. godinu postojanja. Trkaći sportovi na Kvarneru imaju dugu tradiciju, bogatu i slavnu povijest koja seže do početka prošlog stoljeća. Ljubitelji trkaćih sportova oduševit će brojne nacionalne i međunarodne utrke motocikala i automobila u različitim klasama koje nudi grobnički krug.

Upravo povodom svog velikog rođendana, Općina Čavle, koja je i vlasnik, na Grobnik dovodi Historic Racing Car Croatia tim, koji je i aktualni prvak Hrvatske na brdskim utrkama, a čine ga entuzijasti sa Grobnika i bliže okolice. Osnivač HRCC-a, koji je odobren od strane HAKS-a, kao i od HOO-a je Dorijan Kljun, čiji automobili se utrkuju u sklopu modernih vozila. Njegova kolekcija vozila su prekrasni trkaći oldtimeri vrijedni divljenja. To su vozila koja plijene pažnju, starijoj generaciji bude sjećanja, a nešto mlađoj pružaju priliku da prožive prošlost danas. Između ostalog, Općina dovodi 20 raritetnih trkaćih automobila te poziva svoje sugrađane, a i sve koji su zainteresirani, da dođu posjetiti ovu iznimno hvale vrijednu manifestaciju, ali prije svega i tradiciju koja traje godinama.

  1. rujna 2018. datum je koji trebate zabilježiti jer toga dana na Grobniku uzbuđenja i adrenalinske avanture neće nedostajati.