Početna Događanja Ljetni diskont kulture, događanja od 10. – 16.7.2020

Ljetni diskont kulture, događanja od 10. – 16.7.2020

67
0

Počinje Cool School ljeto na Trešnjevcu uz kreativne radionice za osnovnoškolce (od 7 do 14 godina). Želja, snovi i nada – univerzalne su ideje koje svi težimo ispuniti. Ideja je da sa tisuću želja učinimo pozitivnu promjenu i pomognemo djeci da na zabavni i kreativan način potaknu i druge na stvaranje novog, boljeg svijeta. Bit će likovnih radionica, radionica izrade nakita, origami radionica te radionice održivog razvoja.

Likovna radionica – Vesna Šantak, od 6. – 17.7.  2020.

Stvaramo čudesni svijet u kojem u harmoniji živimo zajedno sa florom i faunom, kako bi se zajedno usmjerili prema pozitivnom i podržavajućem na planeti Zemlji. Kroz kreativnost i maštu djeca će izraziti svoje doživljaje kroz različite materijale. Svoje će dobre želje slikati, crtati, izrađivati kolaže i skulpture od recikliranog materijala. Također, djeca će izrađivati svoju društvenu igru na temu dobrih želja. Dijete samo kreira društvenu igru izrađujući figurice, karte, osmišljava tekst, ispisujući na kartice pozitivne misli, dobre želje i sve ono što dijete inspirira i donosi radost. Stvaramo za sebe, ali i za prijatelje! Jer, poklanjanjem, rastemo i mi.

Radionica izrade nakita – Gabi Kožarić Budiša, od 6. – 10.7.2020.

Nakit radimo pod motom; Volim, stvaram, dijelim!  te će djeca pojedine komade nakita osim za sebe raditi  i za poklon; može to biti za blisku prijateljicu, mamu, dečka, ili pak za nekog nepoznatog prijatelja. Materijal izrade je glina, koju ćemo i farbati te na na kraju i ispeći.

Origami – Krešimir Rajki, od 13. – 15.7.2020.

Uz pomoć Kreše naučit ćemo kako oblikovati čitav jedan svijet od papira; i naši origami oblici također će poslužiti kao vrlo lijep poklon drugoj osobi.

Radionice održivog razvoja / Projekt Zelene kvartovske priče

8.7. 2020. srijeda, „zelena“  radionica udruge Zeleni klik,

Moj botanički vrt u kvartu

Prošećimo kvartom i upoznajmo drveće koje živi u našoj blizini. Naučimo raspoznavati hrast, lipu, javor i ostalo drveće našeg kvarta, te kako bi to izgledalo kada bi u svakom parku razne jestive plodove brali s drveća.

9.7.2020. četvrtak, od 11-13

Lov na zeleno blago:

Blago je sve ono što je oku sakriveno i na prvi pogled nevidljivo. A kada se istraži, otkrije se čitav novi svijet. U lov na zeleno blago u park pođi i s ekipom do novih otkrića dođi!
Petak, 10.7. u 21 sat OUTSAJDERI / STAND UP COMEDY SHOW /

Dvorište Centra za kulturu Trešnjevka 10. će srpnja od 21h biti domaćin stand up showa četvorice komičara koji po raznim osnovama ne pripadaju mainstreamu. Bit ću tu jedan Srbin, rođen u Hrvatskoj, jedan homoseksualac, jedan siromašni komičar iz Dubrave i jedan mješanac izbjeglica iz Bosne. Očekuje vas neobični spektakl četvorice outsajdera!

Nastupaju: Goran Vinčić, Tihomir Paravina, Hrvoje Krmelić, Marko Dejanović

Subota, 11.7. u 21 sat  TREĆI DEJT / STAND UP COMEDY SHOW /

Ovo je treći One Man Show Tina Sedlara. Na tom dejtu imat ćete priliku vidjeti njegov najbolji materijal, a prevladavat će teme poput spojeva, seksa, ljubavnih signala, romantike, neugodnih iznenađenja i sveg onog što ulazi u predivnu kategoriju muško-ženskih odnosa, a i malo šire. Što je najgore što ti se može dogoditi na spoju? Kako znati je li to ona prava osoba? Kako izgleda najgore seksualno iskustvo? Je li treći dejt pravo vrijeme za nešto više? Ima li još romantike danas? Zašto su muško-ženski odnosi tako komplicirani? Dođite na 100 minuta zabave i smijeha

 

Program za srpanj možete pogledati OVDJE.