Početna Moj Zagreb Kvartovi Ljetne radionice za cijelu obitelj u Arena Centru

Ljetne radionice za cijelu obitelj u Arena Centru

Foto: PRESSDo kraja kolovoza u Arena Centru, svake se subote  od 11 do 13 sati na 1.katu kod trgovine Bija Baja Buf održavaju besplatne, zabavne i edukativne radionice za cijelu obitelj u suradnji s udrugama Želim biti znanstvenik i 3L.

Riječ je znanstvenim FORA radionicama čije je svrha djeci približiti znanost i tehnologiju kroz igru te im ispuniti im slobodno vrijeme preko praznika kvalitetnim sadržajima te o četiri kreativne radionice pod nazivom Moj trenutak – otkrivanje skrivenog potencijala.

Program radionica:

FORA RADIONICE: 12.7., 2.8., 9.8.

LUDI ROBOTI je naziv radionice koja se održava 12.7. Radionica je koncipirana od demonstracije pravih robota odnosno robotskih komponenti (robotska ruka sa 6 motora) te niza zabavnih pokusa koji od struje i strujnog kruga, preko mehanike i elektromotora upoznaju djecu s robotima. Djeca će se moći okušati u izradi robota jer su im na raspolaganju razni didaktički motori i pripadajući setovi slagalica.

Priča o vodi, vodenoj površini i puhanju savršenih, velikih balona i razlozima oblikovanja sapunice u oblik kugle su teme radionice BABLOGIJA koja će se održati u 2.8. Kroz specijalnu igru s otopinom, koja se radi s djecom, djeca će napraviti ooogromni balon i igrati odbojku s mjehurićima od sapunice.

Osnovni zakoni koje stoje u pozadini letenja (Bernoullijev princip, 3.Newtonov zakon) su tema radionice VJERUJEM DA MOGU LETJETI koja će se održati 9.8. Djeca će imati prilike vidjeti princip rada helikoptera uz didaktički model  helikopterovih rotora i motora.

KREATIVNE RADIONICE MOJ TRENUTAK: 19.7., 26.7., 16.8., 23.8.

UČENJE DECOUPAGE TEHNIKE  oslikavanjem osobnih predmeta tema je radionice koja će se održati 19.7. Koristit će se raznoliki motivi sa salveta.

U subotu 26.7.,na redu je poigravanje TEHNIKOM TRANSFERA odnosno o prenošenju, preslikavanju isprinta raznolikih uzoraka. Voditeljice će pripremiti grafičke i prirodne uzorke zlatnog reza, zlatne spirale, cvijeta života i drugih.

U subotu 16.8. UPOZNAVANJE SEZONSKOG VRTNOG  POVRĆA. Koji se oblik, boja, miris, okus skriva u pojedinom povrću te kako izgleda stabljika, korijen, cvijet ili sjeme zabilježit će se crtežom i bilješkama. Voditeljice iz udruge 3L donijet će uzorke tek ubranog povrća s vlastitih organskih vrtova.

U subotu 23.8. ŠTO UČINITI S ODBAČENIM STAKLENKAMA? Polaznici će ih imati prilike pretvoriti u vazu, svijećnjak ili im jednostavno dati novo lice i ponovno ih koristiti.

Više informacija o ljetnim radionicama možete naći na www.arenacentar.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here