Početna Moj Zagreb Novosti Licitarsko srce ”Za mala srca Klaićeve”

Licitarsko srce ”Za mala srca Klaićeve”

licitarsko-srce-za-mala-srca-klaiceveSimboličnom kupnjom licitarskih srca na Trgu Petra Preradovića podržite humanitarna inicijativa ”Za mala srca Klaićeve”.

Zaklada „Hrvatska kuća srca“ i Pravna klinika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozivaju sve građane da u subotu, 15. lipnja 2013. od 10,00 do 14,00 sati na Trgu Petra Preradovića podrže humanitarnu inicijativu „ Za mala srca Klaićeve“.

Simboličnom prodajom licitarskih srca studenti i profesori Pravnog fakulteta te liječnici Odjela za kardiološke bolesti Klinike će prikupljati sredstva za kupnju 24 satnog mjerača tlaka za potrebe kardiološkog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb, a akciju će podržati i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Ova vrijedna akcija druga je u nizu humanitarnih aktivnosti inicijative „ Za mala srca Klaićeve“, kojoj je cilj nabava suvremenih medicinskih aparata za dijagnostiku srčanih bolesti, ali i osvijestiti građane o njihovoj velikoj ulozi u prevenciji kardiovaskularnih bolesti kod djece.

Po završetku akcije, 25. lipnja Zaklada Hrvatska kuća srca će od prikupljenih sredstava za potrebe Odjela za kardiološke bolesti Klinike za dječje bolesti Zagreb kupiti 24 satni mjerač tlaka te iz vlastitih sredstava još jedan 24 satni mjerač i 12 kanalni EKG.

Tradicija darivanja licitarskih srca duga je i važna u sjevernoj Hrvatskoj, posebice Hrvatskom zagorju. I dok je izrada i ukrašavanja ovih medenjaka brižno čuvana tajna koja se prenosila s koljena na koljeno još od 16. stoljeća, mnogi ne znaju da su ta srca od meda ili šećera, brašna, jaja i vode najčešće jestiva.

Stoga, ako imate mogućnosti i kupite licitarsko srce ove subote na Trgu Petra Preradovića znajte da ćete uz jedan od najpoznatijih zagrebačkih suvenira doma odnijeti i podsjetnik da ste pomogli svim malim srcima u Klaićevoj!

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here