Početna Izbor Ledena dvorana: 16. Trofej Zagrebačkih pahuljica

Ledena dvorana: 16. Trofej Zagrebačkih pahuljica

308
0

Trofej Zagrebačkih pahuljica, veliko međunarodno natjecanje u sinkroniziranom klizanju u svim dobnim skupinama (kadetkinje, juniorke i seniorke), održat će se u organizaciji Hrvatskog klizačkog saveza i Kluba sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice 16. put 17. i 18. siječnja u Ledenoj dvorani Doma sportova. Ovogodišnje će natjecanje okupiti rekordne 42 ekipe s više od 800 klizačica iz 10 zemalja Europe, Amerike i Australije. Zagreb već dva desetljeća kontinuirano organizira velika međunarodna natjecanja među kojima je i dosadašnjih petnaest izdanja Trofeja Zagrebačkih pahuljica pa se bez pretjerivanja može reći da je glavni grad Hrvatske i u međunarodnim razmjerima važan centar ledenog sporta.

Naime, početkom 2018. godine Zagreb je postao jedini grad u svijetu u kojem su dvaput organizirana sva svjetska natjecanja u sinkroniziranom klizanju Međunarodne klizačke federacije (ISU). Nakon što je bio domaćin dva svjetska juniorska kupa i dva svjetska seniorska prvenstva, Zagreb je te godine drugi put bio organizator i Svjetskog juniorskog prvenstva. Tome još treba dodati činjenicu da će 2021. godine glavni grad Hrvatske po treći put biti domaćin Svjetskom seniorskom prvenstvu. Tako će se Zagreb izjednačiti s dosad jedinim trostrukim seniorskim domaćinom Helsinkijem i postati prvi grad u svijetu koji je organizirao pet svjetskih sinkro-prvenstava.

U 2020. godini obilježit će se 20., jubilarna uzastopna godina održavanja natjecanja pod ingerencijom Međunarodne klizačke federacije u Zagrebu, a nastupe na njima je u tom vremenu u Domu sportova gledalo ukupno čak 129 tisuća ljudi.