Početna Moj Zagreb Kradljivci ulicama Zagreba trgaju ogrlice ženama s vrata

Kradljivci ulicama Zagreba trgaju ogrlice ženama s vrata

600
0

U utorak 5. lipnja kradljivci su harali Zagrebom te je nekoliko žena ostalo bez ogrlica na svome vratu, izvješćuju iz Policijske uprave zagrebačke.

Oko 12.30 sati na području Peščenica, u Ivanićgradskoj je nepoznati počinitelj u stambenoj zgradi prišao 75-godišnjakinji i s vrata joj istrgnuo ogrlicu. 75-godišnjakinja je tako oštećena za nekoliko tisuća kuna. Samo dva sata poslije, u 14, 30 sati ogrlica je istrgnuta s vrata 57-godišnjakinji, u stambeno-poslovnoj zgradi u Varšavskoj ulici. Nepoznati počinitelj je u samom centru Zagreba, prišao ženi s leđa i krađom ogrlice ju oštetio za nekoliko tisuća kuna. U krađi u Hamanovoj na Trešnjevci sudjelovala su dvojica kradljivaca koji su oko 19,30 sati napali 73-godišnjakinju. Jedan je pokušao ženi istrgnuti lančić, no nije uspio, ali joj je zato drugi ukrao privjesak u vrijednosti od nekoliko stotina kuna. Sličan scenarij dogodio se i u ulici Kneza Borne na Medveščaku oko 21 sat. Nepoznati počinitelj je ispred hotela prišao 65-godišnjoj državljanki Austrije i s vrata joj pokušao istrgnuti lančić. Uspio joj je otuđiti medaljon s lančića za koji vrijednost još nije utvrđena.

I u noći s utorka na srijedu oko 0,30 sati na području Sesveta u ulici Ljudevita Posavskog, 61-godišnjakinja je, od strane trojice kradljivaca, ostala bez ogrlice vrijedne nekoliko stotina kuna.