Početna Događanja Konvencija azijske kulture Pandakon 2018.

Konvencija azijske kulture Pandakon 2018.

2123
0

Konvencija azijske kulture „Pandakon 2018.“ će se ove godine održati 15. – 16. rujna, (subota i  nedjelja), na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog kluba Močvara.

Ove godine tematski uz Japan, se ponovno orijentiramo na Kinu. Za sporednu tematiku smo izabrali kinesku godinu Psa, u kojoj se trenutno nalazimo, te tematiku kineskog horoskopa. Surađujemo sa Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu, koji većinski preuzima program u nedjelju, 16. rujna, sa predavanjima o kineskoj godini Psa i kineskim božanstvima, te radionicom oslikavanja maski.

Novost su ove godine korejsko-hrvatsko društvo KCE K-pop Croatia Events, koji nam povećavaju opseg programa vezanog za Koreju, sa interaktivnim predavanjem korejskog jezika te dvije cjelodnevne radionice tokom samog Pandakona. Uz njih treći veći ovogodišnji suradnici su nam Ichidan udruga za promicanje japanske multimedijalne kulture, sa svojim klasičnim miksom projekcija kratkih i nezavisnih animiranih uradaka iz Japana, predavanjima i kvizom znanja. Za drugačije intelektualne igre zaduženi su Udruga Talus sa boardgame igraonom i Crouch Guard sa kompjuterskim igrama.

Osim pojedinačnih predavanja drugih gostiju, te vrlo popularnog cosplay natjecanja, moramo istaknuti i demonstracije borilačkih vještina japanskog mačevanja te kyokoshinkai karatea, kao i drugih zabavnih sadržaja poput karaokea i Just Dance plesa u kasnije sate konvencije.

Ulaz na konvenciju je simboličnih 10,00kn po danu. Na web stranici Pandakona će u narednim danima biti dostupne informacije o programu i aktivnostima: http://pandakon.wordpress.com