Početna Nagrade Konferencija samo za vas! Kolika je vrijednost i veličina telekomunikacijskog tržišta?

Konferencija samo za vas! Kolika je vrijednost i veličina telekomunikacijskog tržišta?

Foto: infoarena.hr

Telekom Arena je najveće i najvažnije okupljanje telekomunikacijske industrije i s njom povezanih tvrtki i institucija u Hrvatskoj i regiji. Profitiraj.hr vodi vas 12. i 13. ožujka 2012. na 8. TELEKOM ARENU 2012. u hotelu The Regent Esplanade u Zagrebu!

Foto: infoarena.hr

Ovogodišnja, osma po redu, Telekom Arena je posebno značajna jer će u trenutku kada se tržište iz temelja mijenja na jednom mjestu okupiti predstavnike svih vodećih kompanija, operatera, regulatornih tijela i institucija koji će zajednički rezimirati poslovanje u minuloj godini te dati svoje vizije rasta i razvoja u ovoj i godinama koje su pred nama.

Kao i dosadašnjih godina, generalni partner Telekom Arene je Nokia Siemens Networks, tvrtka koja svojim inovativnim rješenjima i bogatim međunarodnim iskustvom podržava razvoj telekom industrije, te aktivno sudjeluje u podršci telekom operaterima u transformaciji njihova upravljanja mrežnom infrastrukturom i uslugama.

Kako poznavatelji prilika u telekom-sektoru znaju, uslijed recesije, koja nije zaobišla ni ovaj propulzivan sektor, na tržištu vlada sve veća neizvjesnost, postojeći poslovni modeli više ne donose željene rezultate, očekivanja korisnika rastu, a kompanije se suočavaju sa sve snažnijom i brojnijom konkurencijom.

Uz to, iz godine u godinu rastu porezna opterećenja i nameti, životni standard građana pa samim tim i potrošnja padaju, a istovremeno, regulator ima nezahvalan zadatak da sustavno stimulira i potiče nova ulaganja, razvoj novih usluga i infrastrukture, te da pripremi tržište na skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Budući da operateri i s njima povezane kompanije moraju ogovoriti na izazove koje im nameću nova tržišna kretanja, a istovremeno zadržati istu razinu prihoda, od njih se traži maksimalan fokus i maksimalna efikasnost. Zbog toga je restrukturiranje kompanija u ovom sektoru u ovoj godini neizbježno i upravo to je ključna tema o kojoj će biti riječi na dvodnevnoj Telekom Areni.

Među ostalim, sudionici konferencije će kroz panel-diskusije, predavanja i prezentacije odgovoriti na sljedeća pitanja:

Kolika je vrijednost i veličina telekomunikacijskog tržišta?

Na koji način razvoj telekomunikacijske industrije utječe na razvoj gospodarstva?

U kojem smjeru ide transformacija i restrukturiranje telekom-operatera?

Koje mjere danas mogu poduzeti operateri u cilju optimizacije poslovnih procesa i smanjenja troškova?

Kako pojedini novi poslovni modeli mogu utjecati na održiv razvoj i povrat investicija?

Razvojem novih komunikacijskih navika korisnika mijenjaju se i izvori prihoda za sve tvrtke u telekom-sektoru. Na koje od njih operateri mogu računati?

Na koji način regulator može i mora stimulirati razvoj tržišta, te što nas u regulatornom smislu očekuje ulaskom u Europsku uniju?

Pratite nas na Infoarena Telecom Community na LinkedIn-u: www.infoarena.hr/telecom-community

Kako sudjelujem u nagradnom natječaju?

Poklanjamo vam kotizaciju za konferenciju “Telekom Arena” koju možete osvojiti ako točno odgovorite na pitanje: “Koja je po redu ovogodišnja Telekom Arena?”.

Registrirajte se na portal Profitiraj.hr te nam na email: [email protected] pošaljite poruku naslova “Telekom Arena”, odgovor, ime i prezime, korisničko ime, adresu, grad i broj mobitela.

I, naravno lajkajte nas na našoj Facebook stranici! Podijelite post sa svojim prijateljima, to vas također približava nagradnoj knjizi!

Prijave primamo do petka 09. ožujka 2012.

Pratite nas na Facebooku! Twitteru @Profitiraj i LinkedIn profilu Profitiraj.hr!

Zabavite se i učite uz Profitiraj.hr! Sudjelujte na zanimljivim konferencijama! Čitajte kvalitetne, stručne i zanimljive knjige!

Svaki tjedan dijelimo vam nove nagrade!

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here