Početna Događanja Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja...

Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja u Lisinskom

Zagrebačka filharmonija održat će tradicionalni, sedmi po redu Koncert za život za Zakladu Ana Rukavina u srijedu, 30. ožujka u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncert koji se održava u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, ove će godine uveličati glazbene obitelji: Giorgio Surian sa sinovima, Giorgiom Jr. i Stefanom te Ivica Šarić sa sinovima, Ivanom i Leonardom. Njihov će se nastup održati pod ravnanjem renomiranog dirigenta Ive Lipanovića, a pridružit će im se i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, zbor s višedesetljetnom tradicijom.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Koncertom za život još jednom želimo podsjetiti da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta – u nama. Pozivamo sve građane da nam se pridruže na koncertu te uživaju uz zvukove nekih od najljepših svjetskih glazbenih ostvarenja. Hvala Zagrebačkoj filharmoniji što nam pomaže da nastavimo ostvarivati svoju misiju“, izjavila je upraviteljica Zaklade gospođa Marija Rukavina.

„Uz najljepše arije iz popularnih opera: Nabucca, Rigoletta, Carmen, Figarovog pira, veselo i raspjevano proslavit ćemo Anin rođendan, prve dane proljeća, prisjetiti se maestra Vjekoslava Šuteja… jednom riječju,  slavit ćemo život. I zato pozivamo sve ljude koji prepoznaju važnost ovakvih humanitarnih akcija da nam se pridruže u srijedu na koncertu. Zagrebačka filharmonija ponosna je što je dio velike obitelji Zaklade Ana Rukavina“, izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

Ulaznice za Koncert za život dostupne su na blagajni Zagrebačke filharmonije te online putem servisa ulaznice.hr.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here