Početna Izbor Koncert Vitomira Ivanjeka

Koncert Vitomira Ivanjeka

41
1

Centar za kulturu i informacije Maksimir Vas poziva 17.04.2021. (subota) – 19:00 sati na koncert pijanista i skladatelja Vitomira Ivanjeka.

Na programu će se naći skladbe klasičnih i popularnih skladatelja, sabrane u proljetni “pušlec”

Nakon dužeg prisilnog glazbenog sna, ovim koncertom naš poznati pijanist i skladatelj Vitomir Ivanjek priuštit će nam ugodno proljetno buđenje uz zvuke vlastitih skladbi i koncertnih parafraza kao i aranžmana poznatih tema i melodija. Glazba – u kojoj će se naći za svakoga ponešto i u kojoj se može uživati, opustiti i zaboraviti na svakodnevne brige!

Vitomir Ivanjek Vito rođen je u Zagrebu, 1969. Već kao petogodišnjak pokazivao je izraziti talent za glazbu te počinje u najranijoj dobi svirati u klasi profesorice Blaženke Zorić. Osnovnu i srednju glazbenu školu završio je u Zagrebu, a nakon niza gostovanja širom Europe studij glasovira završio je na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču, u klasi prof. Alexandera Jennera te usavršavao kod prof. Klare Harrer-Baranyi kao i popularnu glazbu kod prof. Reinharda Theisera. Na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima osvojio je niz prvih nagrada. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, snimio je nekoliko nosača zvuka te skladao mnoge skladbe za glasovir kao i zborove.

Nastupa na različitim proslavama i svečanostima, međunarodnim kongresima, promocijama i konferencijama te održava samostalne koncerte širom Hrvatske i inozemstvu (Švicarska, Velika Britanija, Italija, Austrija, Švedska, Slovenija, Cipar, Rumunjska, SAD). Publici je najpoznatiji po jedinstvenoj sinergiji klasične i popularne glazbe u vlastitim koncertnim aranžmanima, parafrazama i skladbama. Uz to što je koncertni pijanist i skladatelj, Vitomir vodi još i tri zbora u Zagrebu: mješoviti zbor Agram Angels, zbor treće životne dobi Iblerovci 77+ te poznati dječji zbor Zagrebački anđeli® s kojima osvaja nekoliko prvih nagrada na natjecanjima i postiže značajne rezultate.

U skladu s epidemiološkim mjerama, broj ljudi u publici bit će ograničen.

Koncert je besplatan, ali je potrebna rezervacija sa imenom i prezimenom na e-mail: [email protected] 

1 Komentar

Comments are closed.