Početna Izbor Koncert povodom Dana žena

Koncert povodom Dana žena

94
0

Međunarodni dan žena obilježava se svake godine 8. ožujka. Simbolizira dugu povijest borbe za ženska prava, kao što su pravo glasa, pravo na rad, pravo na legalizaciju pobačaja i dr.

Prva inicijativa potekla je od američke Socijalističke stranke 1909., a iduće godine na Međunarodnoj konferenciji socijalistkinja u Kopenhagenu, na poticaj Njemice Clare Zetkin izglasano je načelo proglašenja Međunarodnog dana žena, ali bez utvrđenog datuma. Godine 1977. Ujedinjeni narodi proglasili su 8. ožujka “Međunarodnim danom za prava žena i za mir”.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena pozivamo vas na koncert 7.3.2021. – 19:00 sati u Centar za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18)

Centar za kulturu i informacije Maksimir u suradnji s poznatim glazbenicima sopranisticom Sandrom Bagarić i pijanistom Darkom Domitrovićem organizira koncert za Vas u povodu Dana žena.

Koncert je besplatan, ali zbog epidemioloških mjera potrebna je rezervacija mjesta.

Rezervirajte vaše mjesto na mail: [email protected] ili putem sms-a na mob: 091/896-9945 s imenom, prezimenom i brojem željenih mjesta.

Veselimo se vašem dolasku.