Početna Fotogalerija Komentar: ‘I nikom nije lepše neg je nam! Izbori su prava stvar’

Komentar: ‘I nikom nije lepše neg je nam! Izbori su prava stvar’

949
0
'Semafor bez voznog reda' (Foto: Mislav Nekić)
'Semafor bez voznog reda' (Foto: Mislav Nekić)

‘E moj frajeru ti si naivan,ako misliš da to pali kod nas.Imaš dobar dribling, a praviš se lud….’ Stihovi su to Azrine pjesme koja mi zadnjih nekoliko dana nikako ne izlazi iz uha. A kako i bi kada su izbori došli u moj kvart. Baš poput Johnnya Štulića sam sebe pitam ‘zar nisam sretan što sam tu, pa ovdje pobogu Mislave bolje je nego u snu’ . Na svakom ćošku kopa se, postavljaju nove table ulica, lišće je na svom mjestu, a ne razbacano kao do prije mjesec dana, koševi za smeće prazne se redovito, a čak se netko usred zime kada je sve zaleđeno sjetio pokositi livadu u blizini groblja u Stenjevcu poznatu kao pseću. Komunalni redari koji su u kompi s policijom vrebali i globili nesavjesne šetače pasa kao da su u zemlju propali. Kako bi se šetači pasa, ali i svi ostali građani naselja Malešnica osjećali što sigurnije policija svako malo ‘češlja kvart’.

'Semafor bez voznog reda' (Foto: Mislav Nekić)
'Semafor bez voznog reda' (Foto: Mislav Nekić)

Eto primjerice prije desetak dana krš kod crkve u Stenjevcu više godina među nama šetačima pasa poznat kao ‘ kolodvor ZOO’ odnosno lokalno okupljalište narkomana i dilera, na što godinama upozoravamo nadležne, konačno su, sasvim slučajno uoči izbora, usred noći pročešljali policajci koji su za tu svrhu na našu pseću livadu doveli svoje pse. Zbog naše sigurnosti.

Zbog naše sigurnosti naša ulica na križanju ulice Malešnica i Samoborske dobila je semafore. Pustimo to što je zagrebačkim komunalcima za postavljanje istih trebalo punih pet mjeseci. Mjeseci u kojima smo se svi divili marljivim Japancima koji su u samo tjedan dana obnovili pola Japana. Ali, pustimo Japan. Pješaci su tjedan dana uoči izbora dobili nove semafore. To što su usklađeni slabije od suradnje Grada i Zagrebačkog holdinga drugom prilikom, ali činjenica je da su oni tu. Kada su već tu političke stranke potrudile su njih i njihovu bližu okolicu ‘ukrasiti’ predizbornim plakatima svih boja. Zagrebačka Čistoća, naravno ne zbog izbora, već ekološke osviještenosti postavila je nove reciklažne kontejnere. I zato svakome tko se buni protiv izbora kažem : ‘Tebe rista treba ravno na sud. I nikom nije lepše neg je nam. Samo da je tako svaki dan. Izbori su prava stvar!’ (Milsav Nekić)

[nggallery id=565]

PRATITE NAS NA FACEBOOKU