Početna Vijesti Kultura Kolja Petrović: Zatvorio sam B. P. Club

Kolja Petrović: Zatvorio sam B. P. Club

1330
0

Autor:
Tihomir Mršić
[email protected]

ilustracijaIza šture informacije da se otkazuje koncertna promocija albuma “My Favorite Things” grupe Praline&FastFood koja je trebala biti održana sutra u B. P. Clubu krije se vijest koja će rastužiti brojne ljubitelje jazza u hrvatskoj metropoli – legendarni klub zatvara se nakon neprekidnog rada od osnivanja 1988. godine i otkazuju se svi najavljeni događaji.

– Nakon smrti Boška Petrovića njegov sin Kolja ne želi voditi lokal. Zatvorio je obrt i svim djelatnicima podijelio otkaze – rekli su nam u B. P. Clubu.

– Prema zakonu o obrtu klub posluje nelegalno jer smrću vlasnika Boška Petrovića prestaje vrijediti dozvola za obavljanje obrta. Zatvorio sam klub dok se ne riješe pravni problemi – kazao nam je pak Kolja Petrović.

Na naše pitanje zanima li ga vođenje kluba, s obzirom na to da smo od radnika čuli suprotno, nije želio odgovoriti. Ipak, na internetu se može pročitati i mnogo pozitivnog o glazbenim sklonostima Kolje Petrovića, koji je primjerice glazbenim festivalom oživio otok Lastovo. Nema razloga da u Zagrebu bude drukčije.