Početna Vijesti Business Koliko će nas grijanje koštati ove zime?

Koliko će nas grijanje koštati ove zime? [Video]

985
0

HEP Toplinarstvo je najavilo poskupljenje za 37 posto.

Nakon najave HEP toplinarstva oko poskupljenja grijanja te izjave gradonačelnika Bandića kako u Zagrebu grijanje neće poskupljivati, predsjednik gradske Skupštine Davor Bernardić je pak rekao: “Ovo nije jeftini predizborni trik, već ozbiljan problem”.

Iz HEP-a su potvrdili da su zahtjev za poskupljenjem grijanja za gotovo 37 posto uputili lokalnim vlastima u Zagrebu, Velikoj Gorici, Sisku, Zaprešiću, Samoboru i Osijeku, a iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika priopćeno je da gradonačelnik ima ovlast i nadležnost za neprihvaćanje prijedloga, odnosno stavljanje veta na takav prijedlog, te da će gradonačelnik to pravo i iskoristiti.

Bernardić je dodao kako je HEP u problemima, ali da će se situacija pokušati riješiti. Rekao je: “Ne smijemo prejudicirati odluke, najvažnije je mišljenje HERE, ovo je udar na standard građana, ali da nema razloga za jeftini politički populizam i manipulaciju građana. Ovo nije jeftini predizborni trik, već ozbiljan problem”.


Ministar Mihael Zmajlović je pak rekao kako je to osjetljivo pitanje za građane, ali da se ne može dovoditi tvrtku u gubitke kako ne bi ostali bez grijanja.

“Poskupljenje mora pokrivati eventualnu neefikasnost tvrtke, zato je potrebno mišljenje HERE”, dodao je Zmajlović.