Početna Grad Zagreb Koju to priču čuva Rokov perivoj?

Koju to priču čuva Rokov perivoj?

0

Što je gradska vlast htjela izraditi na zagrebačkom Rokovom perivoju nakon zatvaranja nekadašnjega groblja, po kome su Aleksandrove stube dobile ime, kako je barokni oltar iz crkve sv. Marka na Gornjem gradu završio u kapeli sv. Roka – samo su neka od pitanja na koja će građani moći dobiti odgovor tijekom šetnje po brežuljku koji spaja Gornji i Donji grad u subotu, 15. travnja između 17 i 19 sati.

U sklopu programa razgledavanja i besplatnog stručnog vodstva “Pogled sa ‘zagrebačke terase’. Otkrijte tajne sv. Roka” građani će imati priliku ući u tri stoljeća staru zavjetnu kapelu sv. Roka, čuti detalje oko groblja na kojem je bio sahranjen kompozitor Vatroslav Lisinski, pogledati Frangešov zdenac Elegija, saznati o ikonografiji i životu sv. Roka…

IMG_0281

Dio je to priče koju čuva Rokov perivoj, a koju svakog mjeseca od početka godine kao dar u stotoj obljetnici župa sv. Blaža daruje svojim sugrađanima te na taj način spaja kulturnu i vjersku baštinu.

Za subotnju razgled organizirao je pet skupina u dva termina, pa se svi zainteresirani mogu pridružiti uz prijavu u Župnom uredu crkve sv. Blaža ili na e-mail adresi: [email protected].