Početna 1NA1 Kod ovog zagrebačkog frizera žele ići sve Hrvatice

Kod ovog zagrebačkog frizera žele ići sve Hrvatice

0

Uspjeli smo uloviti najtraženije frizersko ime u Hrvatskoj za par kratkih pitanja. Zvonimir Franić, vlasnik je zagrebačkog frizerskog salona ‘Salon Franić’, a evo što nam je rekao.

Napravili ste veliki korak u svojoj karijeri i pokrenuli vlastiti brend – Hair by Franić. Koliko je hrabrosti ali i rada bilo potrebno prije lansiranja na tržište?

Ideja o vlastitom brandu i o samim ekstenzijama za kosu dugo je sazrijevala u mojim mislima, a tijekom lockdowna je konačno poprimila jasne obrise. Nakon donesene odluke, više nije bilo mjesta za dvojbe i strah. Na samoj realizaciji sam radio zajedno za timom mojih suradnika nešto duže od godinu dana – bilo je potrebno dosta testiranja uzoraka, odlučivanja o nijansama, zatim odabir adekvatne tvornice itd. Kad se osvrnem unatrag, godina dana i nije tako dug period za ovako zahtjevan projekt, doista smo se posvetili svakom detalju.

Koje 3 stvari bi istaknuli kao najbitnije kada je u pitanju frizerski salon i kolektiv s kojim ste okruženi?

Predanost i posvećenost svakom klijentu, svaki dan i u potpunosti model je prema kojem funkcioniram te isto očekujem od svih u timu Salona Franić. Naravno tu je i dobar balans međusobnog poštovanja i njegovanja kako timskog rada, tako i individualnog talenta svake pojedine osobe da bi ona profesionalno mogla dati najbolje od sebe.

Smatraju Vas jedim od predvodnika trendova kada je u pitanju kosa. Koja je Vaša misao vodilja svaki dan kad se probudite i čime se vodite kada su u pitanju Vaši klijenti?

Pratim trendove i uvijek me vodi znatiželja što je novo i što mogu učiniti bolje za svoje klijente, no preferiram individualni pristup. Trend ne može biti apsolutna pretpostavka dobrog rezultata – baš svaku ideju prilagođavam klijentu osobno.

Ekstenzije su ponekad dvosjekli mač jer smo se si nagledali onih loših i preočitih, po čemu se Vaše razlikuju od ostalih? Naravno, tehnologija je i po tom pitanju svaki dan sve naprednija, ali čime se Vaše posebno ističu?

Hair by Franić ekstenzije su koje svaka osoba može sama postaviti i skinuti kada zaželi, jako su  jednostavne za rukovanje – češljićima koji su ustvari male kopče za kosu, a zašiveni su na spojeve ekstenzija, trake ekstenzija se zakopčaju na kosu. Uz minimalnu spretnost koju većina žena ima što se uređivanja kose tiče, moguće je promijeniti kompletan izgled frizure i to bez posjeta frizeru. Odlične su i jer nimalo ne oštećuju kosu osobe koja ih nosi, a ako u bilo kojem trenutku ne želite ekstenzije, jednostavno ćete ih pospremiti u torbicu.

Osim jednostavnosti, Hair by Franić ekstenzije odlikuje činjenica da su proizvedene od 100 % prirodne ljudske remy kose. Izraz remy znači da je kutikula svake pojedine vlasi postavljena u istom smjeru što garantira da je kosa neoštećena, potpuno zdrava i prirodna, time je sjana i garantirano najkvalitetnija. Inovacija u našoj proizvodnji jest tehnologija spajanja kose u traku ekstenzije lijepljenjem u silikonski supertanki spoj. Takav princip spajanja ekstenzija, za razliku od šivanog spoja, omogućuje i osobama s izrazito tankom i delikatnom kosom nošenje ekstenzija, bez straha da će se to primijetiti. Ujedno silikonski spojene ekstenzije možete pri postavljanju približiti razdjeljku i biti i dalje sigurni da će izgledati prirodno i nezamjetno.

Kako je raditi s poznatim damama i što mislite zašto su odabrale baš Vaš salon?

Volim i poštujem sve svoje klijentice, bez obzira radi li se o damama javnosti poznatima ili ne, moj pristup je jednak. Iznimno sam ponosan što se mogu pohvaliti mnogim klijenticama koje mi se uvijek vraćaju – bilo na redovno bojanje ili zbog frizure za posebnu priliku. Smatram da nije mala stvar što su mi mnoge klijentice poklonile svoje povjerenje za svaki  važan životni događaj – odradili smo sve od frizure za vjenčanje i krštenje djece pa do dnevnih stylinga za važne poslovne sastanke. Zahvalan sam na tome i to mi je svakodnevna motivacija.