Početna Vijesti Politika Kladionice: Ministarstvo pogoduje HL-u!

Kladionice: Ministarstvo pogoduje HL-u! [VIDEO]

Foto: ShutterstockUdruga sportskih kladionica protivi se Zakona o igrama na sreću te smatraju kako Ministarstvo financija pogoduje Hrvatskoj lutriji.

Naime, prema novom Zakonu –  kladionicama bi se zabranilo organiziranje klađenja na lutrijske igre te bi se ukinula mogućnost postavljanja samoposlužnih aparata za klađenje u ugostiteljskim lokalima.

‘Takva teza je potpuno pogrešna. Loto igra je sasvim različita od klađenja na rezultate lota. Kladionice ne priređuju igre s izvlačenjem brojeva, ne formiraju fond nagrada i ne priređuju igre s unaprijed utvrđenim rezultatom kod kojih je unaprijed određen ishod’, istaknula je Marina Habuš, tajnica USK-a, na današnjoj konferenciji za novinare.

[infopunkt 7107 3]

Također ističu kako je kriva teza Ministarstva financija kako će se zabranom postavljanja samoposlužnih aparata u ugostiteljske objekte za klađenje bolje zaštiti ranjive skupine društva.

Udruga kladionica tvrdi da njihove članice posluju po najvišim europskim standardima, kako po pitanju transparentnosti rada, tako i po poreznoj disciplini.

[infopunkt 7107 4]

[infopunkt 7107 5]

Također dodaju kako su sve kladionice u Hrvatskoj već nekoliko godina su spojene s centralnim serverom Ministarstva financija ali kako Ministarstvo nije napravilo potrebnu aplikaciju.

[infopunkt 7107 7]

U Hrvatskoj pravo na priređivanje igara klađenja uz državnu Hrvatsku lutriju ima sedam privatnih tvrtki.

Prošle godine su usprkos rekordnoj uplati građana većoj od 5 milijardi kuna kladionice zabilježile značajan pad prihoda tako da je njih pet lani zabilježilo više milijunske gubitke jer kako ističe Claude Jambrušić – to je vrlo rizičan posao.

[infopunkt 7107 9]

infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here