Početna Novosti Kino Tuškanac nastavlja program prisjećanja na filmske klasike

Kino Tuškanac nastavlja program prisjećanja na filmske klasike

1064
0
Kino Tuškanac - In memoriam program
Humphrey Bogart i Lauren Bacall (Foto: Pixabay)

Zagrebačko Kino Tuškanac gotovo svakog tjedna prisjeća se nekoliko značajnih svjetskih filmaša ili filmašica omogućavajući posjetiteljima da večeri tijekom radnog tjedna provedu uz neke od najvećih filmskih klasika.

Proteklog tjedna to su bili Robin Williams, Bob Hoskins, Ruby Dee te Lauren Bacall, a od 22. do 28. veljače kino projekcije na Tuškancu bit će posvećene američkom redatelju Paulu Mazurskyju, “majstoru epizodnih uloga” Eliju Wallachu te američkim glumcima Jamesu Garneru i Philipu Seymouru Hoffmanu.

Program je službeno započeo u nedjelju, 22. veljače predavanjem “Putovanje po Nepalu i Tibetu” održanom uz projekciju prigodnih fotografija, a nastavlja se u ponedjeljak u 19 sati i to Mazurskyjevim filmom iz 1974. – “Čovjek i mačak” te filmom “Sljedeća stanica – Zemlja čudesa” (21h) iz 1998., redatelja Brada Andersona s P.S. Hoffmanom.

Dan poslije (24.veljače) također je posvećen Mazurskyju. U 19 sati na rasporedu je “Sljedeća stanica: Greenwich Village” iz 1974., a u 21 sat ponovit će se prikazivanje “Čovjeka i mačka.

Srijeda i četvrtak, 25. i 26. veljače, rezervirana su za Wallacha. Dva dana zaredom prikazat će se filmovi “Kako ukrasti milijun dolara” (srijeda 19 sati, četvrtak 21 sat) iz 1966. godine te “Dva filma za groš” iz 1978. (srijeda 21 sat, četvrtak 19 sati).

U petak nema projekcija, a posljednjeg dana – subota, 28. veljače – prikazat će se “Veliki bijeg” s James Garnerom, izvrsnog redatelja Jima Sturgesa. Film je snimljen 1963. godine prema istitnitom događaju iz II. svjetskog rata, a glavne uloge uz Garnera nose Steve McQueen, Richard Attenborough, Charles Bronson i drugi.

Veliki bijeg - Kino tuškanac, subota 28.02.
Veliki bijeg (foto: www.hfs.hr)

In memoriam” programi u Kinu Tuškanac dobar su izbor za opuštenu večer usred radnog tjedna ili pak mogu biti više nego solidno iskorišteno vrijeme tijekom vikenda. Detalje programa i najave filmova možete pratiti na službenoj internetskoj stranici HRVATSKOG FILMSKOG SAVEZA.