Početna Izbor Kino Europa posljednji put dočekuje Chaplina i Zagrebačku filharmoniju

Kino Europa posljednji put dočekuje Chaplina i Zagrebačku filharmoniju

Kino Europa: Chaplinov
Foto: Službena Facebook stranica Zagrebačke filharmonije

Nakon što je Kino Europa prošle subote prilikom izvedbe Chaplinova “Cirkusa” bilo u potpunosti ispunjeno, a interes za ovom zgodnom manifestacijom kontinuirano rastao, iz Zagrebačke filharmonije na svojoj su službenoj Facebook stranici izvijestili o novom – i posljednjem – terminu u kojem će Zagrepčani moći pogledati ovaj kultni film Charlija Chaplina uz izvedbu orkestra Zagrebačke filharmonije.

Orginalna glazba iz filma

Dogovoren je 2. ožujka i to, kao i ove subote, u dva termina – 18 i 20 sati. Ulaznice je moguće kupiti u shopu Kino Europa, ali – kako ističu i sami organizatori – potrebno je požuriti jer je interes prilikom prethodnih prikazivanja bio izuzetno velik.

Podsjetimo, prošle godine Zagreb se pridružio gradovima diljem svijeta u obilježavanju 125. godišnjice rođenja legendarnog Charlija Chaplina. Tijekom studenog i prosinca, u Kinu Europa prikazane su četiri projekcije “Cirkusa”, jedne od najboljih filmskih komedija svih vremena, a kojeg je izvedbom orginalne glazbe iz filma popratio orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića.

Chaplin je film režirao i producirao te je skladao glazbu, a sam je izveo i većinu akrobatskih scena, nerijetko s nekoliko stotina ponavljanja. Zbog nevolja na setu i oko njega, produkcija filma zapamćena je kao jedna od najkontroveznijih u povijesti filma, međutim sve se isplatilo 1929. godine.

Tada je, na prvoj dodjeli nagrade Oscar, koja u to vrijeme još nije imala taj naziv, Chaplinova virtuozna uloga u stvaranju filma nagrađena najprestižnijom nagradom u filmskom svijetu

 

Kino Europa: Chaplinov "Cirkus" uz orkestar Zagrebačke filharmonije
Foto: Službena Facebook stranica Zagrebačke filharmonije

3 Komentari

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here