Početna Vijesti Kultura VIDEO: Keramički svjetovi nadahnuti Japanom

VIDEO: Keramički svjetovi nadahnuti Japanom

Autor:
Infopunkt.tv

izložba Jelene MiletićBeskonačna repeticija naziv je izložbe neuobičajenih keramičkih skulptura mlade akademske umjetnice Jelene Miletić iz Pančeva, koja se zagrebačkoj publici predstavila samostalnom izložbom u Galeriji ULUPUH. Miletić gradi nove keramičke svjetove, koji su inspirirani japanskim mitovima i legendama, a njena umjetnička ambicija i zanatska umješnost, te osebujni kolorit, otvaraju nova područja skulpture, koja tek naizgled temelji na uporabnim predmetima.

Jelena Miletić rođena je u Pančevu 1976. godine, a magistrirala je na Fakultetu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Beogradu 2008. godine. Sudjelovala je na više od 40 grupnih izložbi u više evropskih država, a dobitnica je i više nagrada, među kojima i na ARTZEPT-u u Parizu.

„Futuristička inkarnacija prethistorijskih životinja, temeljena na vječitom ponavljanju sličnih, aerodinamičnih, modularnih sastavnih dijelova spojenih radosnom kreativnošću umjetnice, koja u vječitom, ali evolutivnom ponavljanju daje svojevrsnu kontra-tezu mislima nekih sjevernjačkih filozofa o ‘vječitom vraćanju istoga’, vječitoj evoluciji, vječitom uspinjanju uzlaznom spiralom, ka apsolutnoj ljepoti“, zapisala je u predgovoru izložbe povjesničarka umjetnosti Gordana Biba Marković.

Miletić je za Infopunkt.tv rekla, da Japan ostaje njena inspiracija, te da planira razvijati svoj umjetnički izraz kombinacijom keramike i stakla.

Izložba u Galeriji ULUPUH je prva samostalna izložba mlade umjetnice u Zagrebu, nakon što je sudjelovala na grupnim izložbama u Opatiji i Rijeci, gdje su također zapazili njene neuobičajene keramičke skulpture. Izložba je otvorena 1. srpnja, a posjetitelji će je moći pogledati do 8. srpnja.

Težnja ka beskonačnosti

[infopunkt 2015&video=02 nolink]

Želje se ne ispune uvijek…

[infopunkt 2015&video=04 nolink]

Prva samostalna izložba u Hrvatskoj

[infopunkt 2015&video=06 nolink]

Šetnja kroz izložbu

[infopunkt 2015&video=01 nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here