Početna Vijesti Business Kako MSFI/HSFI utječu na veći rast i razvoj poduzeća?

Kako MSFI/HSFI utječu na veći rast i razvoj poduzeća?

53
0

Međunarodni standardi financijskog izvještavanja ( MSFI ), ali i Hrvatski standardi financijskog izvještavanja (HSFI), imaju važnu ulogu u menadžerskom odlučivanju, te cjelokupnom uspjehu kompanije. Zašto se onda kod nas tako rijetko primjenjuju u praksi?

Implementacija praktičnog MSFI/HSFI znanja

Menadžeri i kontroleri se svakodnevno susreću sa standardima financijskog izvještavanja, ali često ne poznaju osnovna pravila bilanciranja u skladu s njima. Implementacijom i korištenjem MSFI/HSFI u poduzeću, poboljšava se usporedivost i transparentnost financijskih izvještaja poduzeća. Time se uvelike povećava tržišna učinkovitost i smanjuju troškovi prikupljanja kapitala za poduzeća. MSFI obvezni su primjenjivati svi subjekti od javnog interesa, te veliki poduzetnici. S druge strane, mikro, mali i srednji poduzetnici su obveznici primjene HSFI-a.

Neizostavna MSFI/HSFI edukacija za menadžere i kontrolere

Edukativni program MSFI/HSFI za kontrolere i menadžere u trajanju od 70 sati u organizaciji konzultantskog poduzeća Kontroling Kognosko, pobuđuje velik interes već sedmu godinu. Upravo ova edukacija polaznicima nudi mogućnost stjecanja konkretnih znanja i pregleda nad područjima koje su bitne za njihovu praksu.

Na ovoj MSFI/HSFI edukaciji se koriste studije slučaja i praktični primjeri kako bi polaznici što bolje razumjeli MSFI/HSFI kroz osnove mjerenja, priznavanje prihoda, bilanciranje na strani aktive, bilanciranje na bazi pasive, posebne propise, odgođenu poreznu imovinu i druge teme. Konačni cilj MSFI/HSFI edukacije je na temelju iskustva i rada, predstaviti sve elemente na precizan, sažet i stručan, te primjenjiv način.

Predavači su najbolji hrvatski stručnjaci za standarde: Domagoj Vuković, FCCA , direktor i partner u Deloitte, Igor Arbutina FCCA, partner u TPA AUDIT, te Nada Gajić, savjetnik.

Gdje se održava MSFI/HSFI edukacija?

Mjesto edukacije je u Kontroling centru Kognosko d.o.o. u Zagrebu na adresi Jaruščica 1E. O detaljima edukacije pročitajte na web stranici: www.kognosko.hr Za sve informacije molimo obratite se putem [email protected] ili na broj 098 361856.