Početna Izbor Kako i zašto “Moslavina TRAIL”?

Kako i zašto “Moslavina TRAIL”?

286
0

Turističko-sportska manifestacija namijenjena svim ljubiteljima raznih oblika aktivnog odmora!

Rezervirajte datum 4. srpnja 2020. za posjet Podgariću!

Otkrijte turističke i rekreativne potencijale Moslavačke gore, regionalnog parka prirode, i Moslavinu kao regiju. Ovogodišnji Moslavina Trail održat će se 4. srpnja. Okupljanje i druženje je u Podgariću, a trail staze kreirane su za trčanje kroz zelenilo Moslavačke gore.

Organizatori ove jedinstvene manifestacije su klub „Jump“ iz Kutine, turistička agencija Rural Escape Tours iz Hercegovca te turistički vodiči za Bjelovarsko-bilogorsku i Sisačko-moslavačku županiju, a sve se održava pod pokroviteljstvom Općine Berek te drugih jedinica lokalne samouprave s područja Moslavine.

Cilj održavanja ovakvog događanja je prvenstveno turistička promidžba regionalnog parka prirode Moslavačka gora i Moslavine kao destinacije bogate

prirodnim i kulturno-povijesnim atrakcijama te kao ruralnog područja idealnog za aktivno provođenje slobodnog vremena u prirodi uz organizaciju odnosno razgleda.

„ Kako bismo ukazali na turističke i rekreativne potencijale Moslavačke gore kao regionalnog parka prirode i Moslavine kao regije koja se proteže na području dvije županije, udružili smo snage i prošle godine pokrenuli inicijativu za organizacijom ove jedinstvene manifestacije kojom stanovnike želimo potaknuti na aktivni odmor u prirodi, a turiste na otkrivanje destinacije koja krije brojne prirodne i povijesne atrakcije.“

Pripremili smo kategorije za svačiji odabir. Trkači samo trebaju pripremiti tene i odabrati jednu od 5 staza. Dužine staza se kreću od 8 do 28 km i nije važno tko prvi dođe do cilja, važno je pobijediti svoje granice.

Na ovogodišnjem Moslavina Trailu, novost je Canicross utrka, odnosno trčanje sa psima stoga pozivamo sve zainteresirane da prijave sebe i svoje kućne ljubimce i zajedno uživaju u ljepotama Moslavačke gore.

Osim što staze prolaze predivnom moslavačkom šumom, natjecatelji će trčati i pored povijesnih ljepota poput srednjevjekovne utvrde Garić-grad, Spomenika revoluciji ili ostataka Pavlinskog samostana te najviših vrhova Moslavačke gore, Humka i Vis.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 25. lipnja 2020. godine putem portala Stotinka.hr (https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1067 ) , startnina iznosi 100,00 kuna, a uključuje bogat startni paket. Prijave su moguće i nakon navedenog datuma i na dan utrke, no u tom slučaju ne uključuju kompletan startni paket

Uz velike utrke, pripremili smo i Mini Moslavina Trail u Podgariću, namijenjen djeci od predškolske dobi do osmaša koji će moći sudjelovati u utrkama dužine od 100 do 1000 metara, a startnina za njih je besplatna.

Svi natjecatelji u utrkama dobivaju učesničke medalje, a za one najbolje osigurani su pokali i pokloni sponzora.

A da bismo se svi družili u prirodi, uz trčanje, pripremeljeni su mnogi besplatni dodatni sadržaji poput: besplatne grupne tjelovježbe, dvije staze planinarenja, potraga za micro:bitovima, jahanje, streličarstvo i izložba fotografija nagradnog natječaja „Priča o pokretu u prirodi“ te mogućnost kupnje lokalno proizvedenih moslavačkih proizvoda.

Ovim putem, možete se prijaviti i pogledati sve detalje na:

https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1067

https://www.facebook.com/MoslavinaTrail/

Veselimo se svim posjetiteljima, trkačima i trkačicama i vidimo se „tamo negdje“ na Moslavačkoj gori!