Početna Moj Zagreb Novosti Još se ne zna što je eksplodiralo na Trgu bana Jelačića

Još se ne zna što je eksplodiralo na Trgu bana Jelačića [Video]

761
0

Još nije utvrđeno kakva je eksplozivna naprava noćas eksplodirala na glavnom zagrebačkom gradskom trgu i tko ju je podmetnuo, a ne isključuje se mogućnost da je riječ o nekakvom pirotehničkom sredstvu, izvjestio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare ispred sjedišta policije u Matičinoj ulici, Burušić je brojnim novinarima potvrdio da u eksploziji na Trgu bana Josipa Jelačića kod kućnog broja 6. noćas oko 2,30 sati nitko nije ozlijeđen, a oštećen je samo jedan prozor.


Rekao je da policija za sada nema sumnjivca i da nikoga nije privela na obavijesni razgovor, te da se ovaj slučaj ne povezuje s dvije eksplozije koje su prije dva tjedna odjeknule u zapadnom dijelu grada i za koje je osumnjičen pritvoreni 53-godišnji Vojislav Blažević.

“U ovoj fazi ne može se govoriti o povezanosti s prijašnjim slučajevima”, kazao je Burušić.

Dodao je da su svi tragovi s mjesta eksplozije izuzeti i poslani u Centar za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić o kojemu kako je kazao ovisi kada će se znati o kakvoj vrsti eksplozivne naprave je riječ.

”Očevid je u tijeku. Sve ono što smo mogli pokupili smo i prenijeli u naš centar za vještačenja” izjavio je Burušić.

”Ne mogu isključiti ni pirotehničko ni eksplozivno sredstvo” rekao je i dodao kako će se nakon vještačenja znati više.


Izvijestio je da je policija izuzela snimke nadzornih kamera koje pokrivaju Trg bana Jelačića te da je u tijeku pregledavanje tih snimki. Operativno komunikacijski centar zagrebačke policije je prvu dojavu o eksploziji dobio od jednog od policajaca koji je bio u ophodnji u blizini središnjeg zagrebačkog gradskog trga.


Burušić je rekao da je više polaznika u “širem krugu trga” čulo detonaciju no da za sada nemaju očevica koji bi mogao dati neke značajnije informacije o eventualnom počinitelju.

Burušić je iskoristio priliku i pozvao sve građane koji su možda nešto vidjeli, a povezuju s eksplozijom na Trgu bana Jelačića, na suradnju i da se jave policiji.

www.infopunkt.tv