Početna Zagreb insider Još samo 20 dana do Zagreb Business Summita

Još samo 20 dana do Zagreb Business Summita

894
0
zagreb business summit

Zagrebački Velesajam od 16. do 18. rujna ove godine organizira drugi po redu Zagreb Business Summit, kao središnje mjesto razmjene iskustava koje će okupiti predstavnike domaćih i inozemnih gradova i regija te stručnjake s različitih područja razvoja – od europskih fondova do brendiranja gradova.

Samit se održava pod nazivom Gradovi i regije – generatori razvoja, a naglasak će biti na Investicijskom planu za Europu, kojim bi se u periodu od brilliant term papers brilliant term papers 2015. do 2017. godine trebala omogućiti investicijska ulaganja u vrijednosti od 315 milijardi eura. Ključna je uloga manifestacije pomoći hrvatskim gradovima i regijama da uhvate korak s Europom i iskoriste mnogobrojne mogućnosti koje im se nude.

Zagreb Business Summit će u suradnji s Veleposlanstvom NR Kine posjetiti kineska delegacija pokrajine Jiangsu na čelu s g. Fan Shihongom, predsjednikom Uprave Jiangsu Hanjian Grupe.

Krovna tema je više nego aktualna, s obzirom da Investicijski plan za Europu, široj javnosti poznat i kao Junckerov plan, predstavlja značajan ulagački potencijal za zemlje članice EU, pa tako i za Hrvatsku. Junckerov je plan izazvao i brojna polemiziranja zbog svoje multiplikacijske ovisnosti – da bi plan bio učinkovit svaki je euro javnog novca iz proračuna potrebno pretvoriti u 15 eura kroz privatne investicije. Hrvatska je Europskoj komisiji prijavila 25 projekata u vrijednosti 9 milijardi eura, a ekonomski analitičari predviđaju da bi ostvarivanje planiranog za Hrvatsku značilo rast BDP-a za 0,8 do 0,9 bodova.

Kako provedba planiranog trenutno izgleda na lokalnoj i nacionalnoj razini?
Što je do sada poduzeto da se osiguraju potrebne privatne investicije?

Pokroviteljstva i odgovore na ova pitanja ponudit će brojni predstavnici vlasti i donosioci odluka s lokalnih, regionalnih, nacionalnih i europskih razina među kojima su i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, predstavnik Europske komisije Karl Falkenberg, izvršni direktor Europske agencije za okoliš Hans Bruynindckx, Stephane Arditi iz Europskog ureda za okoliš i drugi relevantni sudionici.

U okviru Zagreb Business Summita i ove godine će se održati nekoliko značajnih konferencija:

  • – Međunarodna i3P konferencija – Investicijski projekti, potencijali i politike;
  • – Hrvatsko iseljeništvo, poticaj gospodarskom razvoju i kreatori budućih      politika – Neodoljiva Hrvatska Fusion 1;
  • – Zagrebački forum o urbanoj sigurnosti 2015.;
  • – CROENERGY – Sustainable Energy Finance and Investment Summit te
  • – Cirkularna ekonomija – put k pametnom, održivom i zelenom društvu.

Kompletan program samita možete pogledati na OVOM LINKU.