Početna Koncerti Grupa Jonathan osvojila Veliki pogon Tvornice kulture

Grupa Jonathan osvojila Veliki pogon Tvornice kulture

U nešto manje od sat i pol furioznog nastupa u Tvornici kulture, u subotu 27. veljače, riječki Jonathan opravdali su svaku pohvalu dobivenu na račun svoje glazbe u posljednjih godinu dana i u potpunosti osvojili Veliki pogon Tvornice kulture.

Bend koji je na krilima prvog singla “Maggie” rasprodao Mali pogon 27. veljače 2014., u samo 12 mjeseci napravio je dovoljno ispravnih koraka da se jučer nađe na pozornici Velikog pogona pred više od 800 posjetitelja. U tih 12 mjeseci uspjeli su nagurati debi album “Bliss” s više od 10.000 downloada, nastupe po cijeloj regiji, dva rasprodana koncerta u Palachu, premijerni dolazak na Pozitivan koncert, podršku Editorsima, četiri pjesme u filmu “Ja sam ljubav”, nominaciju za Porin i novi maxi singl koji će od ponedjeljka 2. ožujka biti na njihovoj Bandcamp stranici.

Nastup u Velikom pogonu shvaćen je kao sljedeća prijelomna točka u karijeri, moment u kojem će se odati priznanje “Blissu” i krenuti naprijed jer će već mjeseci pred nama sadržavati jako puno novog. U to ime odsviran je cijeli album, u”Communicate!” potpomognut Ivanom Kovačićem na saxu, “Try To Get Even” i “Juvenile” s novog maxi singla i dvije potpuno nove pjesme koje su dale okus drugog albuma kreativno već gotovo finiširanog.

Jonathan osvojili Veliki pogon Tvornice kulture
Foto: Deyan Barić (dominionart.com)

Šesnaest pjesama u odlično posloženom setu, podebljane decentnim, ali izrazito funkcionalnim svjetlom pokazale su savršenu usviranost benda koji je bez ikakvog problema gospodario velikom scenom. Prava pokazna vježba što znači biti rock bend u 2015.

Odsviran je jedan bis, pjesme nisu ponavljali i kad su se, nakon zakucavanja sa završnom “The School“, poklonili publici nagrađeni su frenetičnim aplauzom publike koja je na koncert stigla i iz Primorja, Slavonije i Dalmacije. Jonathan su jučer osvojili Veliki pogon i pritom zvučali i izgledali kao bend koji je u godinu jako puno naučio i sad je apsolutno spreman za velike stvari.

Maxi singl “Getting Closer Is Keeping Us Apart” bit će dostupan za download od ponedjeljka, 2. ožujka na njihovoj Bandcamp stranici.

Jonathan osvojili Veliki pogon Tvornice kulture
Foto: Ivana Kapetanović (Muzika.hr)

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here