Početna 1NA1 Je Veux: Nova glazbena avantura

Je Veux: Nova glazbena avantura

326
0
Fotograf Vanja Vučinić

Što je zapravo Je Veux?

Je Veux sam ja Željka Veverec u jednoj novoj glazbenoj avanturi na kojoj me prate Toni Starešinić,Đuro Dobranić i Igor Dorotić. Je Veux su moje želje i moji strahovi, moji inicijali i moje ime, snovi i stvarnost. Je Veux je igra u kojoj stalno tražim sebe, a na tom putu pronalazim još štošta.

Kako je nastao?

Ova zanimljiva četvorka Toni,Đuro,Igor i ja sviramo zajedno već godinama i rekla bih igramo se već godinama,a onda je nekako prirodno došlo da legitimiziramo odnos, da to vrijeme koje smo posvetili zajedničkom sviranju zarobimo u album.

Još uvijek imam neke neispričane priče i sada je eto došlo vrijeme da ih ispričam na neki svoj način to je ono što se sada dešava.

Kako je nastao singl Girlfriend?

Jedna od priča na albumu je i prvi singl koji je izašao Girlfriend,inspiracija mi je inače sve oko mene i u meni, a osobito odnosi kao takvi.Odnosi među ljudima ali i odnos prema sebi prema svemu što nas okružuje.Girlfriend je jedna od onih priča o prijateljstvu koje ponekad donosi i sumnje i strahove i propitkivanja autentičnosti,vrijednosti i drugih i samog sebe.

To je ispovijed prijateljici ali i sebi,to su neke stvari koje želiš reći, a nisi ih rekao.Svi smo mi te prijateljice i te neprijateljice i sebi i drugima.

Fotograf Vanja Vučinić

Tko vas sve prati u ovoj avanturi?

Moja najveća potpora i životna i glazbena prati me i u Je Veux avanturi to je Toni Starešinić koji je zadužen za aranžmane za klavijature,bas, za puno, puno toga što se događa u Je veux.

Zatim je tu ritam mašina ili čovjek koji drži beat benda o kojem ovisi kako ćemo se kretati i gdje ćemo na kraju stići. Đuro Dobranić na bubnjevima koji također sudjeluje u stvaranju zvuka i onog završnog rezultata s kojim isto tako dugo surađujem i rekla bih dugo plešemo zajedno na pozornici.

I Igor Dorotić truba našeg kolektiva,to fino tkanje atmosfere,začinČovjek koji stoji uz mene na pozornici i dijelimo ljuljanje kukova – krasan svirač kojeg poznajem još iz njegovih jako ranih dvadesetih.

Od kuda proizlazi sva ta inspiracija? Poznata ste pjevačica Mangroova, a ovdje je ipak riječ o nešto drugačijem ruhu. Je li ponekad teško stvarati i biti dosljedan sebe?

Inspiracija je svuda u nama i oko nas kao što to stalno nekako spominjem jer zaista vjerujem u to,ali nije dovoljno čekati inspiraciju ili vjerovati da se stvari događaju spontano. Potrebno je svirati i vježbati i osluškivati što je to što bismo htjeli reći imamo li što za reći i da nije uvijek jednostavno.

Život nas odvede u najrazličitije situacije koje mogu biti učitelji ili mučitelji kako kažu, pitanje je koliko smo otvoreni i koliko smo spremni u tom trenutku dati sebi i drugima. No čak i kad sve izgleda i teško i pomalo besmisleno moram priznati da uvijek pomaže samo se baciti u glazbu. Napraviš probu,sviraš i čak i ako se ništa ne desi sve se desilo jer glazba te odvede u neki drugi svijet. Biti svoj,autentičan,dosljedan iskren je najteže i možda ne uvijek moguće u onoj mjeri koju bi želio,ali ništa, držiš se puta i ideš dalje, svaki dan je novi pokušaj.

Dosta vremena provodite i u kazalištu, što nam možete reći o tome?

Kazalište je moja ljubav, prije nego sam uopće imala bend imala sam svoju dramsku grupu i radila predstave tako da ta ljubav traje čak i duže od glazbe.S vremenom sam uspjela spojiti te ljubavi u mjuzikl.U Kazalištu Komedija honorarac sam od 2003.godine kad sam došla na audiciju za Kosu i tako se nekako poklopilo da su od onda krenuli projekti koji su me zanimali i sretna sam da sam sudjelovala baš u mnogim mjuziklima, naučila puno toga i upoznala krasne ljude.Trenutno sam u Jesus Christ Superstaru i polako se opraštam od Aide jednog krasnog mjuzikla u kojem sam od 2005.godine i sad ga zatvaramo, pa tko nije gledao posljednja prilika 29 i 30.11.

Toni i ja vezani smo kazalištem i zajedno jer sad već treću predstavu Kazališta Tragači nadopunjujemo svojom glazbom tako da kazalište je uvijek tu negdje i mislim da to neće nikad prestati i sama imam neke tekstove i predstave koje želim postaviti na scenu, ali otom potom…

Što dalje možemo očekivati po pitanju Je Veuxa?

Pa Je Veux je tek počela i prvo možete očekivati sad za koji tjedan novi singl Beautiful s krasnim vizualom – spotom koji radi Dalibor Barić, a snimao ga je Marko Petrović. Zaista sjajna ekipa.Onda još jedan singl kojim ćemo na kraju i predstaviti cijeli album I GLOW. Možete očekivati svirku na kojoj ćemo onda cijela moja ekipa Toni, Đuro, Igor i ja pokušati dočarati cijelu tu priču.Ono što je sigurno da od Je Veux možete očekivati nešto samo naše,iskreno i koliko god može autentično.

Fotograf Dalibor Barić

I za kraj, biste li još nešto istaknuli, a nismo spomenuli?

Za kraj slušajte glazbu prepustite se i uživajte nadam se da će vam se svidjeti JE Veux i vidimo se na koncertu.