Početna Moj Zagreb ZG Holding Izmjene u tramvajskom i autobusnom prometu

Izmjene u tramvajskom i autobusnom prometu

1887
1

tramvaj, arhiva (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Zbog radova na autobusnim i tramvajskim trasama bit će izmijenjen vozni red, javili su iz ZET-a. Provjerite hoćete li narednih dana obilazno ili uobičajenim rutama.

Autobusna linija 231 Borongaj – Novi Retkovec bit će preusmjerena u nedjelju, 12. lipnja od 6 do 21 sat, zbog zatvaranja dijela Ulice Kneza Branimira.

Autobusi će s početno-krajnjeg stajališta u Aleji Platana voziti redovnom trasom do raskrižja s Alejom Javora u koju skreću te produžuju Ulicom Dubrava, Čulinečkom i Južnom ulicom do Ulice Kneza Branimira te dalje redovnom trasom.

Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na postojećim autobusnim stajalištima.

Radovi na cestama nastavljaju se i sljedećeg tjedna te će od ponedjeljka, 13. lipnja, autobusne linije 105 Kaptol – Britanski trg, 121 Črnomerec – Karažnik – Gajnice, 124 Črnomerec – Gornji Stenjevec i 130 Črnomerec – Borčec voziti djelomično izmijenjenim trasama.

Autobusi na liniji 105 mijenjaju trasu od ponedjeljka u 8 sati do utorka, 21. lipnja do 5 sati, zbog zatvaranja Male ulice za sav promet.

S terminala Kaptol autobusi će voziti redovnom trasom do raskrižja s Malom ulicom gdje produžuju Novom Vesi do Vrančićeve i dalje redovnom trasom na Britanski trg te istom trasom u povratku.

Za vrijeme ove prometne regulacije autobusi se neće koristiti stajalištem Znikina (u smjeru Britanskog trga). Stajalište Medvedgradska – škola bit će izmješteno u Vrančićevu ulicu, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom.

Autobusne linije 121, 124 i 130 vozit će od 8 sati u ponedjeljak do 5 sati u četvrtak, 16. lipnja sljedećim trasama:

  • autobusi na linijama 124 i 130 s terminala Črnomerec vozit će redovnom trasom do raskrižja Bolnička s Ulicom Medpotoki u koju skreću te produžuju kroz Sigetje, Gajnice i Karažnik na svoje redovne trase te istim trasama u povratku;
  • autobusi na liniji 121 voze istom izmijenjenom trasom do Gajnica gdje produžuju Ulicom Kerestinečkih žrtava do početno-krajnjeg stajališta u Gajnicama. U povratku prema Črnomercu voze ulicama Kerestinečkih žrtava, Medpotoki i Bolničkom i dalje redovnom trasom.

Za vrijeme ove organizacije prometa u smjeru Črnomerca bit će uvedeno privremeno stajalište u Bolničkoj ulici, 30-ak metara poslije raskrižja s Ulicom Medpotoki.

* * *

Noćni radovi na tramvajskoj mreži nastavljaju se i sljedećeg tjedna te će umjesto tramvaja noćnih linija 31, 32, 33 i 34 voziti autobusi kako slijedi:

  • u noćima od 13. na 14. do 19. lipnja umjesto tramvaja noćne linije 34 – zamjena tramvajskih tračnica u Vlaškoj;
  • u noćima od 13. na 14. do 18. lipnja umjesto tramvaja noćne linije 31 – radovi na kontaktnoj mreži u Novom Zagrebu;
  • u noći 13. na 14. lipnja umjesto tramvaja noćne linije 32 – radovi na kontaktnoj mreži na Trgu bana J. Jelačića;
  • u noći 14. na 15. lipnja umjesto tramvaja noćne linije 33 – radovi na kontaktnoj mreži u Ulici grada Vukovara.

Podsjećamo da autobusi koji voze kao zamjena tramvaja na noćnoj liniji 31 ne koriste tramvajska stajališta “Studentski dom Stjepan Radić”, “Jadranska avenija”  i “Most mladosti”.

1 Komentar

Comments are closed.