Početna Izbor Izložba Nenada Voriha – usudite se upustiti u vrtoglavu avanturu boja, zvukova...

Izložba Nenada Voriha – usudite se upustiti u vrtoglavu avanturu boja, zvukova i vizura velegrada

87
0

Milan Bešlić je u svom predgovoru za izložbu to dodatno objasnio riječima: „Na suvremenoj hrvatskoj likovnoj sceni slikarsko djelo Nenada Voriha dobro je znano po tematskoj prepoznatljivosti, slikarskoj kompetenciji i stilskim obilježjima. Ove sastavnice njegova stvaralaštva u suvremenom kontekstu pozicionirale su slikara s tim jasnim autorskim obilježjima koje smo slijedili u minulim desetljećima na njegovim samostalnim izložbama i, dakako, na onim skupnim u kojima se slikarevo djelo čita u preglednoj polivalentnoj i multimedijalnoj stvaralačkoj liniji brojnih i različitih autorskih rukopisa.“

Svojim velegradima i njihovim omamljujućim svjetlima ili kako Bešlić kaže:  „motivima grada, odnosno, njegovoj urbanoj strukturi poglavito iz zračne perspektive i primarno likovne percepcije koji se množe u slikarevoj imaginaciji u bezbrojnim inačicama otkrivajući da je njegov stvaralački proces utemeljen po načelu varijacije kojim u nijansiranim pomacima gradi čvrstu likovnu strukturu svojega djela“ autor dakle i ovoga puta posjetiteljima nudi  jednu vrtoglavu avanturu.

Uoči same izložbe posjetili smo Voriha u njegovom ateljeu i porazgovarali o njegovom radu:

Izložbu možete posjetiti do kraja godine u Galeriji Erdeljac na adresi S. R. Njemačke 4, u zagrebačkom naselju Središće. Posjet nećete zažaliti jer inspiraciju za svoju umjetnost Vorih nalazi u medijima odnosno njihovoj interakciji s modernim društvom te utjecajem istih na kulturu i percepciju modernog čovjeka. Predstavit će publici svoj izraz kroz četiri tematske cjeline, ostajući pri tom uvijek vjeran svojoj najvećoj strasti: boji, dinamici i ekspresivnosti. Transcendentalni doživljaji boja, zvukova, prostora i vremena sjedinjuju se u slojevitim predodžbama koje ove slike pružaju oku promatrača iz vrtoglave perspektive ovog posebnog umjetnika.