Početna Moj Zagreb Novosti Izložba fotografija „Kako žive djeca u Hrvatskoj“

Izložba fotografija „Kako žive djeca u Hrvatskoj“

945
0

Foto: PRESSU novootvorenom Point Shopping Centru u tijeku je izložba fotografija „Kako žive djeca u Hrvatskoj“ koja je nastala organizacijom foto natječaja UNICEF-a i Zbora fotoreportera Hrvatske na kojem su sudjelovali svi članovi Zbora tijekom 2013. godine.

Izložba će trajati do 14. ožujka te ne propustite pogledati izložbu koja će vas upoznati s različitošću uvjeta u kojima odrastaju djeca u Hrvatskoj.

Fotografije na izložbi u Point Shopping Centru na Vrbanima su zapravo foto-priče koje govore u ime djece, o onome što ih raduje, ali i o poteškoćama s kojima se susreću zajedno sa svojim obiteljima, nastojeći iskoristiti svoju jedinstvenu životnu priliku – djetinjstvo.

Tri najbolja autora prema ocjenama žirija su:

Romeo Ibrišević, za reportažu „Vedran“

Silvija Butković za fotografiju „Ruka moje mame“ i

Darko Mihalić za fotografiju „Egzibicija u k-molu“.

U Hrvatskoj djeca čine manje od 20 posto ukupnog stanovništva. Uz brojna prava koja djeca ostvaruju u našoj zemlji još uvijek tisuće djece živi u riziku od siromaštva, a mnoga djeca nemaju pristupa osnovnim uslugama koje su im potrebne za zdrav i cjelovit razvoj ili pak da bi sustigli razvoj svojih vršnjaka. Život brojne romske djece obilježen je siromaštvom i niskim stopama obrazovanja (tek 10 posto romske djece završava srednjoškolsko obrazovanje, a velik broj djece ne uspijeva završiti ni osnovnu školu), kao i slabijim zdravljem. Više od 920 djece s teškoćama u razvoju odrasta u institucijama, a više od jedne trećine njih boravi u ustanovama dulje od 10 godina. Izložba „Kako žive djeca u Hrvatskoj“ kroz fotografije progovara o tome što znači odrastati u Hrvatskoj za različite skupine djece.

Point zajedno s Unicefom i djecom mijenja svijet na bolje!

Dodatne informacije o izložbi možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://unicef.hr/show.jsp?page=192549