Početna Moj Zagreb Novosti Izaslanstvo Varšave u Uredu gradonačelnika

Izaslanstvo Varšave u Uredu gradonačelnika

Autor:
www.zagreb.hr

izaslanstvo Varšave (Foto: www.zagreb,hr)U organizaciji Ureda gradonačelnika, u zagrebačkoj Gradskoj upravi, danas se održao radni sastanak s predstavnicima Grada Varšave, Ureda za poslove Europske unije, koje su predvodili direktor Michal Olszewski i njegov zamjenik Maciej Fijalkovki.

Prvi radni susret rezultirao je zaključkom o prijedlogu sporazuma između Zagreba i Varšave na poslovima Europske unije, posebno u svjetlu spoznaje da je Varšava već realizirala više od milijardu eura iz fondova EU-a. Predstavnici glavnoga grada Poljske, čulo se, rado će s kolegama iz Zagreba podijeliti svoje znanje i bogato iskustvo u korištenju fondova EU-a, s naglaskom na strukturne fondove. To će svakako pomoći Zagrebu, odnosno Uredu gradonačelnika, koji u suradnji sa Zagrebačkim holdingom kandidira 92 projekta na Strukturne instrumente Kohezijskog fonda EU-a u ukupnom iznosu od 1,6 milijarde eura.

Osim vodstva Ureda gradonačelnika Grada Zagreba, pročelnika Mire Lace i njegove pomoćnice, voditeljice Službe za europske integracije i fondove EU-a Nensi Radulović, u ime Grada Zagreba sastanku su prisustvovali i predstavnici „EU tima“, što ga je osnovao Ured gradonačelnika.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here