Početna Iz gradske uprave Isplata novčane pomoći umirovljenicima za kolovoz

Isplata novčane pomoći umirovljenicima za kolovoz

1226
0
Isplata novčane pomoći umirovljenicima
Foto: Pixabay

Pomoć koju Grad Zagreb umirovljenicima daje za mjesec kolovoz 2015. isplaćivat će se putem tekućih računa u Zagrebačkoj banci i putem Hrvatske pošte. Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune u Zagrebačkoj banci isplata će se provesti u ponedjeljak, 17. kolovoza. Korisnicima koji novčanu pomoć primaju putem Hrvatske pošte isplaćivat će se od ponedjeljka i u danima koji slijede. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba 29. prosinca 2014. godine, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:
I. skupina – umirovljenici kojima su mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednaki ili manji od 900,00 kn mjesečno.
II. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kn do 1.200,00 kn mjesečno.
III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kn do 1.500,00 kn mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn pomoći mjesečno, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Za dodatne informacije moguće se javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1.