Početna 1NA1 Iskustva za pamćenje u Zagrebačkoj županiji!

Iskustva za pamćenje u Zagrebačkoj županiji!

0

Jedna od najatraktivnijih hrvatskih destinacija – Zagrebačka županija već drugu godinu uoči ljeta osmišljava vrlo uspješne kreativne kampanje usmjerene domaćim gostima. Ovoga puta pozvali su ih na iskustva za pamćenje. Što nas sve očekuje ovog ljeta u ovoj zelenoj oazi  otkriva nam Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Koji je cilj ljetne kampanje?

U suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica pozivali smo domaće goste na iskustva za pamćenje. Predstavljamo najjače adute s naglaskom na gurmanska iskustva. Veseli me što smo kao regionalna turistička zajednica okupili kolege iz svih turističkih zajednica na području županije koje su se aktivno uključile u kreiranje kampanje. Prošlu, do sada najtežu turističku godinu, odradili smo vrlo dobro i sada trebamo kapitalizirati sve na čemu smo radili. Prošlogodišnja kampanja „Odmor nikad bliže“ je bila iznimno uspješna i vjerujem kako će tako biti i s lipanjskom kampanjom.

Osim što su fokusirane na domaće goste, a važan dio kampanja su smještajni kapaciteti, ruralna utočišta i vrhunska eno-gastro ponuda?

Upravo kroz ove sadržaje vidimo priliku u pozicioniranju naše županije kao idealne vikend destinacije prvenstveno za stanovnike glavnog grada, ali i za sve koji istinski uživaju u miru i ljepoti bez masovnog turizma. Zeleni zagrebački prsten nudi mnogo kvalitetnih sadržaja – i to na pola sata od centra Zagreba, pa je sjajna prilika za bijeg od stresa i gradskih gužvi. U kampanji je dodatni naglasak na povezivanju vinskih cesta, lokalnih proizvođača hrane, atrakcija na području koja omogućuju autentičan, siguran i održiv boravak svakog našeg gosta. Bogata turistička ponuda naše županije rezultat je intenzivne suradnje proizvođača i onih koji nude gostima gotove proizvode. Idealan odmor koji će zadovoljiti sva osjetila zaista nikada nije bio bliže!

Nova turistička atrakcija vaše županije je „Lov na tartufe u blizini Zagreba“.

U Turopolju se nalazi nekoliko vrsta tartufa kojih nema nigdje drugdje u svijetu! Prepoznali smo veliki potencijal u tom mjestu te odlučili promovirati novu atrakciju – ‘lov’ na crnoga tartufa u Turopoljskom lugu. Crnog i bijelog tartufa je oduvijek bilo u šumama oko zelenog zagrebačkog prstena, no to nitko nije znao, barem ne široka javnost. Želimo educirati lokalno stanovništvo o važnosti stvaranja dodatnih atrakcija na njihovu prostoru, a posjetiteljima Turopolja ponuditi, kao novi turistički proizvod, ‘lov’ na tartufe.

Također, organizirali smo i pripremu jela s tartufima u velikogoričkim restoranima. Upravo s lokalnim licenciranim tartufarima organiziran je prvi lov na crne tartufe za potrebe promocijskih aktivnosti s novinarima, blogerima i influencerima. Kako bi naše promocijske aktivnost bile kvalitetno pripremljene, ključna je bila uloga naših partnera. Stoga smo potpisali Sporazum s Hrvatskim šumama o poslovnoj suradnji u svrhu promicanja tartufa i turizma vezanog uz tartufe.

 

 

Što nam još lijepog pripremate?

Najljepše šetnje zagrebačkim krajem donose najbolje od svakog mjesta pa će posjetitelji u Dugom Selu čuti priču o  Draškovićima i upoznati ovaj osebujan grad i njegove tradicije dok će u Vrbovcu upoznati bogatu hrvatsku baštinu na vrhu brežuljka. Krašić donosi emotivnu priču o blaženom kardinalu Alojziju Stepincu, a u Pisarovini će svi uživati u zaboravljenim pričama ovog živopisnog kraja. Plemenito ispisane stranice povijesti čekaju posjetitelje Velike Gorice, a u Brdovcu uživajte u vječnim čuvarima bajkovitog kraja. Zaprešić će dočekati posjetitelje u urbanoj jezgri i provesti ih kroz priče svoje slavne prošlosti. Kroz kostimirane interpretatore baštine u domeni storytellinga pričaju se lokalne autentične priče. To je današnji standard turizma kojem svi moraju težiti – novo i drugačije, inovativno, sinergija svih u destinaciji, storytelling, kostimirani vodiči, autentične i lokalne priče.