Početna ZG vodič Trgovine, usluge iPad Wi-Fi 32GB osvojio Zagrepčane

iPad Wi-Fi 32GB osvojio Zagrepčane

713
0

Autor:
Tihomir Mršić
[email protected]

iPad (foto: Apple)Najpoznatiji svjetski tablet PC, Appleov iPad, veoma je popularan kod nas, veli Ana Matić, voditeljica marketinga HGspota.

– U prodavaonici u Utrini prodaja ide jako dobro. Na žalost, ne mogu vam reći koliko smo primjeraka prodali, to je poslovna tajna, ali najpopularniji je model Apple iPad Wi-Fi 32GB, koji stoji 4745 kuna. Ljudi su jako zadovoljni, nije bilo reklamacija, a kako su kupci iPada dobro upoznati s mogućnostima uređaja, nismo dobili upite ni zbog Flasha s obzirom na to da se takvi sadržaji na iPadu ne mogu gledati.

Da se Hrvati kuže u Appleov tablet, dokazuje i izbor modela bez 3G-a. Za kućno surfanje dovoljan je Wi-Fi, koji se spaja na neki access point ili wireless router (identično kao laptop). 3G-mreža ima smisla samo kad ste u šetnji, jer se spajate na mobilnog operatera (ovisno o data SIM kartici koju stavite unutra), i brzina ovisi o kvaliteti signala u danom trenutku, što je najčešće daleko ispod Wi-Fija.

A budući da se iPad dobro prodaje unatoč cijeni od 3945 do 6345 kuna, isto se očekuje i za sljedeću inačicu, iPad 2, koji prema informacijama na stranim portalima u Europu stiže početkom travnja.

Službene informacije o distribuciji iPada 2 do hrvatskih trgovaca još nisu stigle.