Početna Moj Zagreb Novosti VIDEO: Inspekcija zatvorila gradilište u Varšavskoj 6

VIDEO: Inspekcija zatvorila gradilište u Varšavskoj 6

571
0

Teodor Celakoski i Tomislav Tomašević iz Zelene akcije (foto: Saša Zinaja / Medijska mreža)Na osnovi prijave koju je podnijelo društvo Pravo na grad, građevinska inspekcija jučer je službenim znakom o zabrani gradnje zatvorila gradilište Varšavske 6. No zabrana se ne odnosi na ostale radove u bloku.

‘Temeljem članka 299. Zakona o prostornom uređenju i gradnji, radovi su zabranjeni nakon što je utvrđeno da se izvode suprotno potvrdi glavnog projekta”, kažu u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

– Cijeli je zahvat suprotan lokacijskoj dozvoli, zato smo podnijeli prijavu. O nama govore da smo protivnici urbanizma, ali to je kao da kažete da crveno svjetlo na semaforu ustvari znači zabranu kretanja – metaforično ističe Teodor Celakoski iz Prava na grad.

– No nitko ne mari što su oni prekršili propise, a to je prvorazredna svinjarija! Oni nisu rekonstruirali objekt, za što su dobili dozvolu, nego su ga potpuno uništili, o čemu uopće nije bilo riječi. Dokumentaciju sa svim pojedinostima predstavit ćemo na konferenciji za novinare danas u 14 sati – zaključio je.

Teodor Celakoski o prijavi…

[infopunkt 2615&video=02 nolink]

… i nezakonitom djelovanju:

[infopunkt 2615&video=03 nolink]