Početna Događanja IKEA Hrvatska ponovno će zasaditi urbani vrt na Drvenom neboderu

IKEA Hrvatska ponovno će zasaditi urbani vrt na Drvenom neboderu

1113
0

Uoči Dana planeta Zemlje, IKEA Hrvatska će u petak, 21. travnja, s početkom u 10 ujutro, održati radionicu održivog vrtlarenja za djecu u IKEA urbanom vrtu, na krovu 11. kata „Drvenog nebodera“ (Iblerov trg 7). Time će mališani, uz podršku stručne voditeljice, Maje Subotić Šušak, doprinijeti u ponovnom ozelenjivanju IKEA urbanog vrta, na krovu najstarijeg zagrebačkog nebodera.

Na jedinstvenoj lokaciji, IKEA će najaviti otvaranje prijava za drugo zaredom HACKING IKEA natjecanje kojim će začiniti ovogodišnji 2. Design District Zagreb festival. Više detalja o temi ovogodišnjeg HACKINGA otkrit će Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska. Također, Igor će predstaviti i rezultate istraživanja Life at Home o osjećajima i zadovoljstvu koje Zagrepčani vezuju za dom, koje je IKEA provela u 13 svjetskih središta, uključujući i Zagreb.

Ira Payer, kreativna direktorica projekta Design District Zagreb, otkrit će više što donosi ovogodišnji festival koji će zonu oko Martićeve ulice ponovno prometnuti u urbani centar dizajna. U tome će joj pomoći i Maja Subotić Šušak, ujedno i voditeljica Zelenog programa festivala, koja će podsjetiti i kako je uopće nastao IKEA urbani vrt te što je sve potrebno za njegovo uspješno održavanje.

Raspored događanja

10:00 – besplatna IKEA radionica održivog vrtlarenja za djecu

11:00 – konferencija za medije (najava HACKING IKEA natjecanja i otkrivanje detalja o Zelenom programu festivala Design District Zagreb)