Početna Izbor IAMDDB uskoro u Zagrebu

IAMDDB uskoro u Zagrebu

Još nas nešto više od tjedan dana dijeli do nastupa reperice i pjevačice IAMDDB, jedne od najpoznatijih izvođačica s novije UK scene. U zagrebačku Tvornicu kulture dolazi u srijedu 23. ožujka 2022. u sklopu Revenge turneje. Nakon što su prošlogodišnji nastupi gotovo svi rasprodani, zadnji europski dio turneje kreće 16. ožujka u Madridu, zatim i Barceloni, te se nastavlja u Frankfurtu i Parizu. 23. ožujka IAMDDB dolazi u Zagreb, a nakon toga seli se na pozornice Budimpešte, Bukurešta i Varšave.

IAMDDB – “Shade”

Nakon ove serije klupskih koncerata manjih kapaciteta neće mirovati, a seli se na pozornice velikih festivala, među kojima su i one na Sonaru u Lisabonu, madridskom Mad Cool, francuskom Garorock ili Hype Festu u Njemačkoj.

Pravim imenom Diana De Brito, IAMDDB kombinira bezvremenski jazz i soul pod utjecajem Nat King Colea i Erykah Badu, pomiješan s modernim trapom i R’n’B-om. Fuzijom različitih žanrova stvorila je svoj koji naziva urban jazz, a nerijetko ju se smatra jednom od najkreativnijih umjetnica iz UK-a. Stvorila je kultno sljedbeništvo, u svom jedinstvenom zvuku ne opterećuje se žanrovima te kombinira utjecaje u nešto novo, što se vidi i u novijem singlu “JGL”.

IAMDDB – “Leaned Out”

Rođena u Lisabonu, kćer glazbenika iz Angole se kao djevojčica preselila u Manchester, grad poznatom po brit-popu, ali navodi raznolike multikulturalne utjecaje, Afro-jazz i Boba Marleyja. Debitantski singl “Leaned Out” objavljen je 2016. kao i debitantski EP.  2017. je obilježio zarazni hit “Shade”, koji je postao viralan u UK-u s milijunskim pregledima. Uvrštena je u BBC nagrade za najbolji zvuk 2018. te proglašena jednom od mladih nada glazbene scene, a godinu nakon se našla i na Forbesovoj listi najutjecajnijih mladih Europljana.

IAMDDB – “Drippy”

IAMDDB je munjevitom brzinom osvojila Europu i svijet, nastupala od Glastonburyja, preko Szigeta do EXIT-a. Njen harmonični glas spreman na improvizaciju savršeno paše na rap instrumentale, a mladu, talentiranu i samouvjerenu glazbenicu često smatraju utjelovljenjem nove generacije izvođačica. Za sebe kaže da je dijete trapa i jazza, a rezultati tih utjecaja su primjerice hitovi „Shade“, „Drippy“ i „Kurr£ncy”.

Na pozornici će joj se pridružiti Jacky P, jedan od predvodnika underground scene Birminghama.

Sve do sada kupljene ulaznice vrijede i za ovaj novi datum koncerta. Cijene ulaznica su 140 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta koštati 160 kn. Ulaznice se mogu kupiti online na www.entrio.hr i www.eventim.hr, kao i na svim službenim prodajnim mjestima.