Početna Vijesti Kultura I Zagreb priprema svoj veliki karneval

I Zagreb priprema svoj veliki karneval

1173
1

ZG karneval, ilustracijaOd 24. veljače do 8. ožujka, na parkiralištu između Velesajma, Bundeka i Hipodroma, održavat će se ZG karneval. U karnevalskom dvorcu i oko njega odvijat će se cjelodnevni programi za velike i male. Bit će organizirana trka na prstenac, koncerti, izbori najboljih maski, fašničke povorke…

Najveća atrakcija zasigurno će biti koncert Severine, 4. ožujka  Sve će početi predajom ključeva Princu Fašniku koji će na kraju, kao dežurni krivac, završiti na lomači. U šatoru će koncerte ima još Jole (25. veljače), Žiga i bandisti (26. veljače), Maja Šuput i najbolji trubači iz Guče (5. ožujka), a uz pjesmu Slavonskih lola 8. ožujka bit će spaljen Princ karnevala.

– Malo sam rezigniran i tužan što koncem idućeg tjedna prepuštam ključeve grada Princu karnevala i novim vladarima koji će, uz pomoć svoje svite, do utorka 8. ožujka, upravljati ovim gradom,- prokomentirao je događaj gradonačelnik Milan Bandić.

Paralelno s karnevalom u Muzeju Grada Zagreba može se razgledati izložba fašničkih maski, otvorena danas. Ovogodišnja tema su biljke – cvijeće, lišće korijenje i slično.

1 Komentar

Comments are closed.