Početna Moj Zagreb Novosti I kada imaš 30% šanse za život – jači si nego što...

I kada imaš 30% šanse za život – jači si nego što misliš!

955
1

Foto: ShutterstockHumanitarnom edukacijom ”Jači si nego što misliš!” u subotu, 15. lipnja u parku Maksimir, želi se podići svijest građana o malignim bolestima.

„U slučajevima kao što je vaš 30% pacijenata preživi, 70% pacijenata, nažalost, nije te sreće“, glasila je liječnička dijagnoza koja je užasnula Anu. Ali, Ana je imala sreće – ona je u sretnih 30%. Što kad vam se cijeli svijet okrene naopačke? Što kad se život kakav poznajete počinje raspadati na komade i sve bitno postaje nebitno? Što kad sve što ste planirali i željeli postaje malo, posve zasjenjeno samo jednom željom – da budete u tih 30%?

O ovome i o svemu što se događa nakon oboljenja od malignih bolesti raspravljat  će stručnjaci iz područja medicine, nutricionizma te fitoaromaterapije na događanju pod nazivom Jači si nego što misliš!, u organizaciji udruge Imortela, u parku Maksimir 15. lipnja 2013.

Stručnjacima će se pridružiti i Asja Kernek kao jedna od osoba koje su proživjele malignu bolest i  žele podijeliti svoja iskustva i saznanja s drugima. Tako će posjetitelji čuti korisne savjete o prehrani i ljekovitom bilju koji, uz klasične metode, mogu pomoći na putu izlječenja, te će saznati kako se kvalitetno suočiti s intenzivnim osjećajima i kako im obitelj može pomoći kroz teške periode.

Ovom humanitarnom edukacijom želi se podići svijest građana o malignim bolestima – kako ih spriječiti, kako ih liječiti, koje metode isprobati, te što koristiti za jačanje imuniteta oboljelih kako bi što lakše podnijeli intenzivnu terapiju.

Stručno savjetovanje na temu malignih bolesti, prevencije i liječenja trajat će od 10:30 do 12:30 sati, pri čemu će podršku pružiti i mnoge osobe iz javnog života svjesne važnosti edukacije i savjetovanja o malignim bolestima. Praktične radionice o nutricionizmu, emocionalnom stresu, svjesnom disanju i pokretu, zvukoterapiji te fitoaromaterapiji održavat će se od 13:00 do 18:30 sati.

„Kažu da zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu. Misija nam je postati dio te jedne želje, pružiti nadu i smisao oboljelima od malignih bolesti, te im olakšati simptome i posljedice bolesti. Pridružite nam se u Maksimiru kako bismo svi zajedno pomogli ispuniti tu jednu želju!“, poručuje dr. med. Marija Tesla, predsjednica udruge Imortela.

CRNE HRVATSKE STATISTIKE kažu…

Karcinom je u Hrvatskoj treća bolest po broju oboljelih i druga bolest po visini smrtnosti.
U Hrvatskoj je svaki dan dijagnosticirano 57 novih slučajeva karcinoma, dok 36 osoba svakodnevno umire od raka!

Pružite ruku 37. osobi u Maksimiru 15. lipnja 2013., vođeni mišlju Jači si nego što misliš!

Program događanja:

10.30 – 12.30h RASPRAVA I EDUKACIJA NA TEMU MALIGNIH BOLESTI, PREVENCIJE I LIJEČENJA
Sudionici:
•    Marija Tesla, dr. med.
•    Karmen Matković, dipl. nutricionist
•    Jasna Šafar, life coach
•    Asja Kernek, iskustvena govornica (proživjela malignu bolest )
•    Helena Lozić, fitoterapeut

13.00 – 18.30h PRAKTIČNE RADIONICE
•    13.00 – 13.45 Mijenjanje prehrane (kako i na koji način) – Karmen Matković, dipl.nutricionist
•    14.00 – 14.45 Emocionalni stres i kako ga premostiti – Jasna Šafar, life coach
•    15.00 – 16.45 Svjesno disanje i pokret – Sanja Kostrun, predsjednica udruge Umijeće življenja
•    17.00 – 17.45 Zvukoterapija, Svetlana Vukić – certificirani praktičar Peter Hess zvučne masaže; suradnik Centra zdravlja Animaseda
•    18.00 – 18.30 Fitoaromaterapija – Helena Lozić, fitoterapeut

1 Komentar

  1. Prebolio sam karcinom. Liječnici su mi dali svega 1% šanse za ostanak na životu.
    Sad sam zdrav, nakon bolesti sam istrčao i par maratona. Podržavam akciju, moguće je preokrenuti slabe izglede i ostati živ.
    Svakako ću doći!

Comments are closed.