Početna Novosti I Centar Knap obilježava Noć knjige

I Centar Knap obilježava Noć knjige

1319
0
Noć knjige u Knap-u
Noć knjige u Centru Knap (foto: www.knap.hr)

U četvrtak 23. travnja brojne institucije u Zagrebu obilježit će Noć knjige, a mi donosimo program i aktivnosti koje je pripremio Centar kulture na Peščenici – Knap.

Od 18 do 23 sata u prostorima Knap-a odvijat će se “Kvartovska razmjena knjiga” na koju će zainteresirani posjetitelji moći razmijeniti pročitane knjige sa svojim sugrađanima, susjedima i prijateljima. Paralalno će u 18 sati započeti dramska radionica “Priča se priča” u kojoj će članovi dramske grupe Teatar Gaudeamus čitati bajke i priče najmlađim posjetiteljima.

U 19.30 kreće čitanje ulomaka iz zbirke “Pazi što ćeš poželjeti“, autorice Karmele Špoljarić popraćen scenskim prikazom priče “Čarobnica” u izvedbi članova dramskih radionica Centra Knap. Slijedi u 20 sati program pod nazivom “Mladi pisci predstavljaju se Pešči” koji uključuje čitanje ulomaka mladih pisaca iz njihovih svježe objavljenih romana te još neobjavljenih rukopisa. I u ovom programu sudjeluju članovi dramske grupe Teatra Gaudeamus koji će scenskom igrom popratiti ulomke autora Jelene Zlatar, Ksenije Kušec, Sanje Baković te Denisa Špičića.

Na kraju, u 22.30 na rasporedu je “Večernja čajanka“, jednosatni pregled renomirane i manje znane poezije iz svjetske baštine pjesnika uz čaj i kekse. Program će izvesti članice dramske radionice “Ge8”.

Popratni program Noći knjiga u Knap-u uključuje “Jednokratni književni klub” u kojem će posjetitelji moći predstaviti svoje najdraže knjige, razgovarati o knjigama koje su u ovom trenutku najpopularnije i sl. Moderatorica ovog dijela je Monika Haraminčić, profesorica hrvatskog i talijanskog te također članica dramske grupe “Ge8”.