Početna Moj Zagreb Novosti HŽ prodaje neoklasicističku palaču u strogom centru Zagreba

HŽ prodaje neoklasicističku palaču u strogom centru Zagreba

720
0

Iznajmit će zgradu Glavnog kolodvora u Zagrebu, prodati nekoliko hotela, a AUDIO-u prepustiti dva. U zgradi u Mihanovićevoj smještena je Uprava HŽ-a.

Hrvatske željeznice (HŽ) planiraju dogodine prodati neoklasicističku palaču u strogom centru Zagreba, u Mihanovićevoj ulici, u kojoj su smješteni Uprava i administracija. Oronula i devastirana zgrada sagrađena 1903., inače zaštićeni spomenik kulture, prostire se na raskošnih 4000 četvornih metara, s podrumom, prizemljem, dva kata i potkrovljem.

Palaču je preskupo održavati, a iznajmljivati je nema smisla, potvrdio je za Poslovni dnevnik Darko Peričić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture. Usto, prodajom zgrade namaknut će novac prijeko potreban za nove investicije. “Moramo se maknuti iz ovakvih monumentalnih zgrada, koje je teško i skupo održavati. Hrvatske željeznice upravo se restrukturiraju i kada vidimo koliko će nas ostati i kako će se preostali zaposlenici pozicionirati, pronaći ćemo bolji i jeftiniji smještaj, a zgradu prodati”, rekao je Peričić.Koliko zgrada vrijedi, Peričić ne želi nagađati, no zasigurno je riječ o višemilijunskom iznosu koji će HŽ-u i te kako dobro doći. Prema procjeni Dubravka Ranilovića, predsjednika Udruženja poslovanja nekretninama koje djeluje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) i suvlasnika zagrebačke tvrtke za prodaju nekretnina Kastel, palača u vlasništvu jednoga od najvećih gubitaša među državnim tvrtkama vrijedi sigurno oko četiri milijuna eura.

Više pročitajte na profitiraj.hr