Početna Vijesti Zanimljivosti Humanitarno – ekološka akcija ‘Think Green Savica 2013.’

Humanitarno – ekološka akcija ‘Think Green Savica 2013.’

826
0

Foto: PRESSNajpoznatiji europski popularnoznanstveni časopis Geo, Ronilački klub “Roniti se mora” i Grad Zagreb, povodom Svjetskog dana vode 23. ožujka, organiziraju veliku humanitarno-ekološku akciju pod nazivom THINK GREEN SAVICA 2013.

Osnovni cilj organizatora je podsjetiti na važnost očuvanja ljepote i čistoće vodenih površina naše metropole, grada Zagreba.

Ova proljetna akcija održat će se u Ornitološkom rezervatu Savica Šanci, poznatom kao zadnje gradsko stanište ptica, s početkom u 10 sati. U sklopu akcije čistit će se vodene površine rezervata te zelene površine oko jezera. Posebnost je ove akcije u tome što ima i humanitarni karakter. Organizirat će se prodaja časopisa, digitalnih zapisa, majica, rokovnika i slično, a sav prikupljeni iznos bit će doniran Centru za rehabilitaciju Orlovac.

Za štićenike Centra i djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik, posebne goste ove akcije, i najmlađe sudionike, organizatori pripremaju zabavno-edukativni program – zelenu proljetnu radionicu na temu voda.

Za veselu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav KUD “Dragutin Domjanić”, a nakon uspješnog čišćenja svi sudionici i posjetitelji imat će mogućnost uživati u ugodnom društvu i proizvodima sponzora akcije: Carlsberga, Francka, Klare, Janafa, agencije Aviokarte.hr, časopisa Scubalife, agencije Kompas.hr, Maresa, Poliklinike Nola i mnogih drugih.

Akciju će svojim dolaskom, uz brojne građane, podržati gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i više od 50 ronilaca iz cijele Hrvatske, i susjednih zemalja, zatim zaposlenici Vipa (sponzor), štićenici i osoblje Centra za rehabilitaciju Orlovac, djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik, članovi KUD-a “Dragutin Domjanić”, predstavnici časopisa Geo, članovi Ronilačkog kluba „Roniti se mora“ te mnogi drugi.

Pozivaju se svi zainteresirani da svojim dolaskom podrže ovu humanitarno-ekološku akciju, te da se priključite i pomognu u čišćenju. Imamo samo jedan planet i zato je veoma važno da se skrbimo o njemu i promičemo svijest o njegovu očuvanju, ali i da pomažemo onima kojima je to najpotrebnije.

Foto: PRESS