Početna Moj Zagreb Novosti HSLS-ov prijedlog cijene vrtića u Zagrebu

HSLS-ov prijedlog cijene vrtića u Zagrebu

639
0

dijete, ilustracijaS obzirom da se približava 1. rujna, a roditelji djece koja idu u zagrebačke vrtiće još nisu dobili uplatnice i ne znaju po kojim će cijenama plaćati smještaj u vrtićima, HSLS je danas predstavio svoj “kompromisni” prijedlog, koji će predložiti gradonačelniku Milanu Bandiću i političkim stranama u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Po tom prijedlogu HSLS-a, roditelji koji ne mogu plaćati vrtić ili imaju preniska primanja bili bi u većem dijelu ili u cijelosti subvencionirani, dok bi se maksimalni iznos cijene vrtića ograničio na 1.000 umjesto sadašnjih 2.000 kuna.

– Predlažemo da se jednim dijelom usvoji i gradonačelnikov prijedlog te da osim jedinstvene cijene postoji kategorizacija cijena, no da istodobno oni koji imaju plaće od 7.000 do 8.000 tisuća kuna za to ne budu kažnjeni- rekao je na konferenciji za novinare predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Istaknuo je kako veća primanja imaju u većini građani koji su nešto više uložili u svoje obrazovanje, ali se ne radi o bogatašima jer djeca bogataša ne idu u državne vrtiće, već imaju svoje baby-siterice. Naveo je i da maksimalna cijena vrtića u Rijeci iznosi 740 kuna, u Splitu 480, a u Osijeku 640 kuna.

– Zato vas molimo, gradonačelniče, nemojte kažnjavati one koji su uložili više u svoje obrazovanje, a pomognimo onima koji nisu platežno sposobni ili ne rade te ne mogu plaćati ni 400 kuna za vrtić- poručio je Darinko Kosor, dodavši da je upravo gradonačelnik Bandić 11 godina provodio politiku jedinstvene cijene vrtića u Zagrebu. (Online-Zagreb.hr /Hina)