Početna Događanja Hrvatsko nacionalno blago u središtu Zagreba

Hrvatsko nacionalno blago u središtu Zagreba

1122
0

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Hrvatskoga sabora Željka Reinera,  Grada Zagreba i Sveučilišta u Zagrebu, u središtu Zagreba na Trgu A. Cesarca i okolnim ulicama od 30. svibnja do 3. srpnja održava se manifestacija „Hrvatsko nacionalno blago“. Za vrijeme trajanja manifestacije svojim  kulturnim, tradicijskim, gastronomskim, poljoprivrednim, inovativnim i inim blagom predstavit će se sve hrvatske županije,  gradovi, općine te hrvatske tvrtke, mali i srednji proizvođači, brojne udruge i braniteljske zajednice.

Manifestacija „Hrvatsko nacionalno blago“ organizirana je od strane Visia Croatica i Kuća hrvatskih proizvoda s ciljem da se senzibilizira hrvatska javnost i politika oko činjenice da Hrvatska, kao i ostale zemlje Europske unije ima pravo i obvezu podržati svoje proizvođače te im omogućiti da se ravnopravno predstave na tržištu.

„Hrvatsko nacionalno blago“ prilika je za povezivanje svih jedinica regionalne i lokalne samouprave te predstavljanje njihovih vrijednosti i proizvodima svim građanima Lijepe Naše.

Za vrijeme održavanje manifestacije  progovarat će se i o potrebama i problemima kojima se susreću hrvatski proizvođači, ali i o mogućim rješenjima gospodarskog razvoja Hrvatske.  U Europskom domu u Jurišićevoj ulici na kućnome broju 1, organizirani su tematski paneli na kojima će uz predstavnike županija i gradova sudjelovati vrhunski stručnjaci iz pojedinih oblasti te nositelji zakonodavne i izvršne vlasti.

Na manifestaciji će biti predstavljena i Kuća hrvatskih proizvoda kojoj je cilj postati prvi trgovački centar prilagođen isključivo proizvođačima iz Hrvatske, poduzetnicima, obrtnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, ali i potrošačima.