Početna Izbor Hrvatski savez sjedeće odbojke i Zdravstveno veleučilište u suradnji

Hrvatski savez sjedeće odbojke i Zdravstveno veleučilište u suradnji

1094
0

Hrvatski savez sjedeće odbojke sklopio je Ugovor o suradnji sa Zdravstvenim veleučilištem u Zagrebu u svrhu proširivanja nastavne baze kako bi obrazovali buduće zdravstvene djelatnike koji Ugovorom sudjeluju u rehabilitaciji i rekreaciji osoba s invaliditetom te se zalažu za inkluziju osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici kao ravnopravnih i vrijednih članova društva.

„Cilj nam je istaknuti kako je sjedeća odbojka idealan i ne preskup medij koji se može koristiti u svrhu inkluzije osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu, u smislu podizanja svijesti lokalne zajednice o potrebama, pravima, i mogućnostima osoba s invaliditetom neovisno o stupnju oštećenja te na taj način sudjelovati u maksimalnoj iskorištenosti osoba s invaliditetom koji svojim maksimalnim zalaganjem moraju i mogu pomoći ekonomskom napredovanju lokalne zajednice.
Ugovor sa Zdravstvenim veleučilištem je još jedan iskorak kojim želimo svoj rad i iskustvo prenijeti i u edukativne svrhe, posebno u onih budućih zdravstvenih djelatnika koji će se jednog dana i susretati s osobama s invaliditetom te im ustupanjem svojih programa omogućiti snalaženje u novim situacijama, odlukama kako pomoći i usmjeriti osobu s invaliditetom da prepozna svoj potencijal usmjeri ga u uspjeh.“ rekla nam je Ivana Pavić, predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke.

Važno je naglasiti kako „KISO Hrabri“ jedan od najstarijih sportskih klubova u Zagrebu, osnovan 1969. godine, a već godinama zajedno igraju osobe sa i bez invaliditeta, muškarci i žene, neovisno i o starosti. Jedan od zanimljivosti je kako zbog nedostatka muškaraca, a sve više žena u ovom sportu u ligi se ravnopravno natječu i muškarci i žene.

Također ovim putem pozivamo sve naše čitatelje i ljubitelje odbojke da se pridruže završnici Hrvatske lige u sjedećoj odbojci za ovu sezonu, 30, travnja, s početkom u 11.30h u „SD Vinko Bek“. Želimo puno sreće svim natjecateljima!

Anja Mihaljević